Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | V Praze proběhla konference FIPP Insider Prague 2023

27. 4. 2023

V Praze proběhla konference FIPP Insider Prague 2023

Ve čtvrtek 27. dubna 2023 se v historické budově Národního muzea uskutečnila konference FIPP Insider. Tématem konference byla budoucnost časopiseckého mediatypu.

FIPP Insider Prague 2023 je součástí cyklu mezinárodních konferencí světové organizace vydavatelů časopisů FIPP, jejichž cílem je spojit znalosti a zkušenosti domácích vydavatelů časopiseckých médií z jednotlivých zemí nebo regionů a globálních lídrů v odvětví. V minulém roce konference proběhly například v Berlíně, Lisabonu či New Yorku.

Na pořádání pražské konference FIPP se podílely také Unie vydavatelů a Fénix Content Marketing. Hlavním tématem byla budoucnost časopiseckého média, kterému také odpovídala skladba vystoupení jednotlivých řečníků. Ta se zaměřila na děti a mladé čtenáře, kteří jsou zdrojem zájemců a časopisecký obsah v příštích letech a desetiletích. Dalším faktorem jsou pak inovace časopiseckých médií v souladu s potřebami a zájmy čtenářů.

Tomu, jak mohou časopisecká média efektivně oslovit děti a mládež a získat si tak sympatie a věrnost těchto perspektivních čtenářů, se věnovali ve svých vystoupeních Anna Bassi, editorial directorka titulu The Week Junior britského vydavatelství Future plc. a Joachim Dvořák, zakladatel a ředitel časopisu RAKETA a jeho vydavatelství Labyrint. S dalšími prezentacemi vystoupily Monika Szeroczynska-Nesta, chief product officerka vydavatelství Burda International CZ a Kateřina Borovanská, CEO společnosti Freya.

Jednání se zúčastnilo na 30 domácích i zahraničních odborníků a vydavatelských manažerů, kteří se zapojili do diskuse s řečníky.

Prezentace:

Anna Bassi - Creating a Reading Revolution - The Week Junior

Joachim Dvořák -  Raketa Magazine - Firework of Creativity

Monika Szeroczynské - Burda International CZ - Events as Extension of Media Brands

James Hewes - Budoucnost časopiseckých médií - ke stažení
 

Videa ke stažení - přístup k záznamům prezentací schváleným přednášejícími k veřejnému publikování.

 

Zdroj: vlastní zpráva