Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Novinky  | 29. září – Den offline

22. 9. 2018

29. září – Den offline

Unie vydavatelů se připojila k pořadatelům Dne offline, kterými je webový magazín Flowee.cz s podporou Národního centra bezpečného internetu Den offline. Všechny akce probíhají pod hashtagem #denoffline. První český den offline se uskuteční 29. září 2018.

Cílem dne je upozornit zejména mladou generaci na to, že existují také jiné, a v mnoha případech i vhodnější prostředky komunikace nebo šíření informací, než jsou digitální technologie. Den má účastníkům umožnit, aby zjistili, že moderní technologie jsou jen nástroj, ale v komunikaci jde hlavně o to, co komu říkáme a ne čím.  Organizátoři kladou otázky typu: Netrávíme náhodou online až moc času? Umíme se ještě bez mobilů a sociálních sítí bavit? Víte, že v papírovém tisku najdete věrohodné aktuální informace? atd.

Organizátoři vyzývají příznivce Dne offline, aby si toto datum dokázali užít bez surfování na smartphonu, tabletu nebo notebooku.

Veřejnost se může ke Dni offline připojit prostřednictvím několika kroků:

1) Vzít list papíru nebo výtisk novin či časopisu

2) Napsat na něj #denoffline

3) Vyfotit se s nápisem

4) Připsat pár slov na téma „Proč si dám #denoffline“

5) Fotku sdílet na svém Instagramu, Facebooku nebo Twitteru včetně hashtagu  #denoffline a pozvat své přátele

6) Anebo fotku poslat do redakce Flowee.cz na adresu redakce@flowee.cz, kde ji umístí na https://www.flowee.cz/denoffline/, kde jsou již desítky podporovatelů projektu

Tisková zpráva ke Dni offline bude k dispozici zde.

zdroj: vlastní zpráva