Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Global News Media zahajuje kampaň Choose Truth ke Světovému dni zpravodajských médií

9. 8. 2024

Global News Media zahajuje kampaň Choose Truth ke Světovému dni zpravodajských médií

Při příležitosti konání Světového dne zpravodajských médií, globální iniciativy odvětví zpravodajských médií, která má poukázat na význam a hodnotu žurnalistiky, bude letos představena nová kampaň Choose Truth, kterou vytvořil jihoafrický Daily Maverick. Světový den zpravodajských médií se každoročně připomíná 28. září. Tato událost zaměřená na čtenářské publikum akcentuje hodnotu a potřebu silné žurnalistiky.

V minulém roce kampaň, kterou v roce 2017 poprvé uspořádal šéfredaktor deníku Globe and Mail David Walmsley, podpořilo více než 500 redakcí.

Tento rok se spoluorganizátoři akce, mezi které patří Canadian Journalism Foundation (CJF)  a World Editors Forum, síť redaktorů v rámci Světové asociace vydavatelů novin a zpravodajství WAN-IFRA, spojili s deníkem Daily Maverick, aby představili účinnou kampaň pro rok 2024, kterou zpravodajské organizace budou prezentovat svému publiku ve dnech před 28. zářím 2024.

Choose Truth je první kampaň projektu Kontinuum, jejímž prostřednictvím se Daily Maverick znovu poukázat na pozitivní roli zpravodajských médií v globální komunitě. Choose Truth je plán pro budoucí spolupráci.

Zpravodajské organizace, které se nyní zaregistrují k podpoře Světového dne zpravodajských médií 2024, obdrží soubor informačních prostředků, včetně videí, digitálních a tištěných reklam, materiálů na sociální sítě a další určených k publikování a sdílení. Materiály budou k dispozici v různých jazycích.

Zpravodajské organizace, agentury a organizace zaměřené na podporu médií, které se chtějí k iniciativě připojit nebo ji podpořit, se mohou zapojit kontaktováním Cherilyn Ireton, výkonné ředitelky World Editors Forum: cherilyn.Ireton@wan-ifra.org.

Nápadům, jak kampaň ke Světovému dni zpravodajských médií podpořit, se věnuje další článek na webové stránce WAN-IFRA.

 

Zdroj: článek WAN-IFRA