Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Co řekl o budoucnosti generativní umělé inteligence na Světovém kongresu vydavatelů časopisů hlavní řečník Seth Dobrin?

18. 6. 2024

Co řekl o budoucnosti generativní umělé inteligence na Světovém kongresu vydavatelů časopisů hlavní řečník Seth Dobrin?

Ještě jsme ani nezačali využívat obrovský potenciál generativní umělé inteligence, řekl Dr. Seth Dobrin, generální ředitel společnosti Qantm AI na světovém mediálním kongresu FIPP 2024…, ale musíme se ujistit, že naše infrastruktury – a naši lidé – jsou připraveni.

Seth Dobrin, bývalý generální ředitel pro AI v IBM, úspěšně pracoval v oblasti umělé inteligence více než deset let, má dobré předpoklady pro pochopení síly a potenciálních aplikací generativní umělé inteligence. A věří, že více organizací musí své nasazení AI spojit s hmatatelnou hodnotou.

Během svého hlavního projevu na letošním kongresu FIPP citoval zprávu McKinsey, která uvádí, že umělá inteligence má potenciál přidat dalších 26 % k HDP organizací do roku 2030; generativní AI by mohla nabídnout dalších 40 % ekonomického růstu. "Tuto hodnotu," řekl, "můžeme získat... nebo ztratit."

„V současné době“, řekl, „mnoho společností tuto hodnotu „nebere“, přičemž pouze 5 % v tomto odvětví nasazuje AI napříč svými organizacemi.“

„U ChatGPT si lidé jako první pomyslí: ,Chci s ním vést rozhovor a vytvořit nějaký obsah‘, ale to je ve skutečnosti to nejméně zajímavé, co s těmito modely děláte,“ řekl ve svém hlavním projevu. „Pro většinu organizací byla umělá inteligence skutečně podvodem – do těchto programů umělé inteligence investovaly miliony, dokonce miliardy dolarů a nemají žádnou hodnotu. Proč? Protože nemají žádnou strategii."

 

Klíčovou součástí maximalizace hodnoty umělé inteligence, uvedl Seth, je automatizace procesů, které spotřebovávají značný čas zaměstnanců a vstupy, od objevování obsahu po marketing a digitální obchod, od vývoje udržitelného podnikání po získávání a budování dodavatelských řetězců.

Na příkladu projektu kybernetické bezpečnosti, na kterém dříve pracoval, ukázal, že generativní umělá inteligence dokázala zcela automatizovat celý firemní systém hlášení o phishingu. Chtěl však zdůraznit, že automatizace nemusí vytlačovat lidi. „Ani jeden z těchto odborníků na kybernetickou bezpečnost nepřišel o práci; ve skutečnosti je to osvobodilo, aby mohli dělat práci, za kterou byli ve skutečnosti placeni. Byli u vytržení."

V souvislosti s médii se zeptal publika: „Když vytváříte obsah, kolik času strávíte tím, že například zajistíte, že tento obsah splňuje pravidla značky? Představte si, jak mocné by to bylo zautomatizovat, abyste mohli přizpůsobit obsah pro klienty po celém světě a zajistit, že ať už je váš klient ve Francii nebo na Středním východě, bude váš obsah v souladu s předpisy. To vytváří skutečnou hodnotu."

Ačkoli některé podniky začaly s implementací GenAI pro celou organizaci, když jej začlenily do stávajících struktur řízení a odpovědnosti a využily stávající lidské zdroje a technické schopnosti, předpovídá, že mnohé budou mít potíže s úspěšným využitím její potenciální hodnoty. Proč? "Protože kultura není připravená." Infrastruktura není připravena. Data nejsou připravena – a tyto modely jsou bez dat zcela k ničemu. A struktura řízení není připravena."

Jak se může organizace ujistit, že je připravena? Seth navrhl řadu kroků, které lze podniknout k využití síly AI. Ty začínají položením pevných základů návratem k obchodní strategii a organizační kultuře: „Jaké jsou cíle vaší organizace? Co oznamujete svým akcionářům, svým vlastníkům? Jak vám AI pomůže urychlit tyto obchodní cíle? Stejně jako u jakéhokoli jiného technologického řešení musíte podporovat kulturu, která tyto změny umožňuje.“

Mezi další klíčové oblasti patří budování vhodných dovedností v celé organizaci – a měření dopadu implementace těchto dovedností. „Kdo bude zodpovědný za realizaci školení a rozvoj? Vytváření správných mentorských programů? A pak to sladit s klíčovými ukazateli KPI? Takto si uvědomíte obchodní hodnotu.“

Seth také věří, že návrat k obchodní hodnotě je klíčem k tomu, abyste k sobě přivedli týmy – dokonce i ty, které mohou být odolné vůči organizačním změnám. „Lídři téměř vždy chtějí změnu. Lidé dole chtějí změnu, protože ji vnímají jako příležitost k mobilitě. Lidé uprostřed vidí změnu jako hrozbu pro jejich jistotu zaměstnání.“

Delegátům Kongresu řekl, že řízení a motivace těchto středních manažerů je základním krokem na cestě ke změně. „Vracíme se k obchodní hodnotě, k organizačním cílům, dáváme jim cíle, se kterými se mohou vztahovat – jako u každé kulturní transformace, o kterou se pokoušíme. A umělá inteligence je jen další kulturní změnou – zapomínáme to tím, že je umělá inteligence nový, nablýskaný nástroj, ale je to jen další kulturní změna.“

Seth zakončil hlavní projev tím, že vyzval účastníky, aby zhodnotili své ‚AI IQ‘, určili silné a slabé stránky a zajistili svou organizaci do budoucna. „AI by mohla transformovat vaše podnikání, vytvářet nové hodnoty a mít významný dopad na váš hospodářský výsledek. Umělá inteligence má potenciál způsobit revoluci v každém odvětví – včetně vašeho.“

Zdroj: zpráva FIPP