Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Novým členem České unie vydavatelů se stal vydavatel titulu Přítomnost. Počet členů profesní asociace nadále roste.

3. 6. 2024

Novým členem České unie vydavatelů se stal vydavatel titulu Přítomnost. Počet členů profesní asociace nadále roste.

Praha, 3. června 2024 – Správní rada České unie vydavatelů (ČUV) přijala na svém květnovém zasedání za nového registrovaného člena spolku vydavatelství MUDr. Martin Stránský provozující společensko-politický online titul Přítomnost.

Vydavatel časopisu Přítomnost, který představuje legendární titul české žurnalistiky se stoletou existencí, kterou si připomínáme právě v letošním roce, se stal již 45. členem ČUV.

MUDr. Martin Stránský ke vstupu do ČUV uvedl: „V letošním jubilejním roce vydávání časopisu Přítomnost chceme podpořit prosazování společných zájmů vydavatelů digitálních a tištěných médií. Vzhledem k úsilí vyvinutému v tomto směru Českou unií vydavatelů za více než 30 let jejího působení na trhu bylo pro naše vydavatelství čest stát se jedním z jejích členů.“

Od začátku letošního roku přijala ČUV za své nové registrované členy celkem 4 vydavatele - Dobrý den s Kurýrem, Lesnická práce, Volty a Přítomnost - MUDr. Martin Stránský. Vydavatelství Empresa Media požádalo v letošním roce o změnu kategorie svého členství a stalo se tak po splnění všech podmínek opět řádným členem.

Česká unie vydavatelů (ČUV) je profesní asociace vydavatelů České republiky, která zastupuje 45 členů se 400 tištěnými a více než 200 online tituly. Tištěné tituly členů ČUV mají zásah 79 % populace České republiky, online tituly tvoří převážnou většinu online obsahu vytvářeného v České republice. Členové ČUV zaměstnávají na 5000 pracovníků ve svých společnostech a podílejí se zásadně na reklamním trhu ČR. ČUV je členem evropských vydavatelských asociací EMMA - ENPA a světových vydavatelských asociací WAN IFRA a FIPP.

Zdroj: tisková zpráva ČUV