Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | WAN-IFRA vyhlásila vítěze soutěže Digital Media Awards 2024 Worldwide

28. 5. 2024

WAN-IFRA vyhlásila vítěze soutěže Digital Media Awards 2024 Worldwide

Vítězové prestižní každoroční soutěže WAN-IFRA Digital Media Awards Worldwide, která oceňuje mimořádné úspěchy zpravodajského průmyslu v oblasti digitálních médií, byli vyhlášeni 27. května v Kodani během slavnostního ceremoniálu na 75. světovém kongresu zpravodajských médií.

Tato ocenění oceňují vynikající výsledky a průkopnické digitální inovace v celé řadě kategorií, které oceňují měnící se způsob, jakým lidé přijímají zprávy a jak se do nich zapojují. Vítězné projekty inspirují průmysl k posouvání hranic inovací a dokonalosti. Ceny Digital Media Awards 2024 oceňují vynikající úspěchy ve dvanácti kategoriích

Aby se finalisté kvalifikovali, musí nejprve zvítězit ve své kategorii na regionální úrovni soutěže Digital Media Awards, která se konala v uplynulém roce v Africe, Asii, Evropě, Americe a jižní Asii.

Nezávislí porotci ocenili následující společnosti a projekty z pěti kontinentů jako vítěze Digital Media Awards 2024 Worldwide.


NEJLEPŠÍ VYUŽITÍ UMĚLÉ INTELIGENCE VE STRATEGII PŘÍJMŮ

Ekstra Bladet, JP/Politikens Hus, Dánsko: Platform Intelligence in News (PIN)

"Brilantní. Hluboký, vyzrálý a dobře prezentovaný projekt. To je ono: AI si vedla dobře. Solidní, dobře promyšlený podnik seriózního podniku na nebezpečném území. Je toho tolik, co se musíme naučit: potlesk."


NEJLEPŠÍ VYUŽITÍ UMĚLÉ INTELIGENCE V REDAKCI

Russmedia, Rakousko: Russmedia meets AI

"Společnost Russmedia vytvořila komplexní integraci umělé inteligence napříč svými pracovními postupy v redakcích, která je působivá svým rozsahem a zároveň citlivá k redakčním povinnostem. Přístup byl dobře promyšlený, důkladný a transparentní. Přemýšleli o tom, jak zajistit svou integraci do budoucna a zároveň vzít s sebou na cestu zaměstnance."


NEJLEPŠÍ PROJEKT S PŘÍJMY Z DIGITÁLNÍHO PŘEDPLATNÉHO/ČTENÁŘE

United Daily News Group, Tchaj-wan: Cracking the Code: How Our Homegrown Data-Driven Curation Program Reshaped Subscription Growth

"Od hodnoty zpravodajského obsahu přes transformaci redakcí až po plnění obchodních potřeb prokázala společnost United Daily News Group svou kompetenci k tomu, aby tento projekt byl velmi úspěšný díky přístupu kurátorství založenému na datech, který přetváří růst předplatného."


NEJLEPŠÍ ZAPOJENÍ PUBLIKA

Hinduistická skupina, Indie: The Hindu Made of Chennai

"Úžasný projekt, který propojuje lidi a město prostřednictvím komplexních styčných bodů napříč různými médii. Důkaz toho, jak mocná může být mediální platforma, když je používána velmi kreativním způsobem!"


NEJLEPŠÍ INOVATIVNÍ DIGITÁLNÍ PRODUKT

News Laundry Media Private Limited, Indie: Aplikace Newslaundry

"Digitální publikum očekává produkty a zážitky zaměřené na uživatele, které odpovídají jejich současným spotřebním návykům v jiných aplikacích. Je to skvělý případ, který potvrzuje, jak důležité je upřednostňovat "produktové" strategie, a ne pouze "cenové" strategie, když přecházíme na modely založené na předplatném."


NEJLEPŠÍ NATIVNÍ REKLAMNÍ KAMPAŇ

Bonnier News, Švédsko: Švédská nadace pro srdce a plíce

"Tato strategie je ukázkou kombinace kreativity, inovací a hmatatelných výsledků. Nejen, že se jí podařilo zvýšit dary, ale také zvýšit povědomí s dopadem na veřejné zdraví. Bezesporu úspěšný příběh, který ve švédské společnosti vyniká."


NEJLEPŠÍ ZPRAVODAJSKÝ WEB

Amedia, Norsko: ALT – a Norwegian one stop shop for personalized news content

"Hodnotová nabídka je velmi zajímavá. S jediným předplatným máte přístup k různým novinám."
"ALT vyřešil problém čtenářů tím, že jim nabídl personalizované zpravodajské řešení s úžasným růstem uživatelské základny za poslední 4 roky."


NEJLEPŠÍ NEWSLETTER

The Guardian, USA: Reclaim Your Brain

"Reclaim Your Brain" od The Guardian je transformační zážitek, který vede čtenáře ke zdravějšímu vztahu k jejich zařízením. Jako cesta, která se odvíjí krok za krokem, se každá edice chytře propojuje s další a obohacuje cestu k digitální všímavosti. Tento zpravodaj, který kombinuje humor s radami založenými na důkazech, nejen upoutává pozornost, ale umožňuje čtenářům kontrolovat používání mobilních telefonů. Za každým problémem se skrývá rozsáhlý výzkum a odborné znalosti, díky nimž jsou složité koncepty přístupné a použitelné každý den."


NEJLEPŠÍ PODCAST

Jídlo pro Mzansi Group, Jihoafrická republika: Farmer’s Inside Track

"Dobrý cílený obsah a stručné vyprávění."


NEJLEPŠÍ VYUŽITÍ VIDEA

South China Morning Post, Hongkong: SCMP Films

"Tato série je vynikající. Každá epizoda vypráví poutavý příběh a jsou pevně vyprávěny. Kvalita videa i zvuku je vynikající."


NEJLEPŠÍ VIZUALIZACE DAT

Reuters, USA: Jak fentanyl nahradil heroin a ovládl Ameriku

"Přechody ilustrací od nejsrozumitelnějších dat k nejméně zvládnutelným číslům vytvářejí přitažlivost k vyprávění příběhů, které je extrémně obtížné dosáhnout."


NEJLEPŠÍ PROJEKT OVĚŘOVÁNÍ FAKTŮ

Agence France Presse (AFP), Global: AFP Fact Check: jak ověřovat informace online

"Tato iniciativa jde nad rámec pouhého poskytování ověřeného obsahu, ale ukazuje, jak se ověřování faktů provádí, a ukazuje, jak používat nástroje a techniky. Příklady použité ve videích jsou skutečné případy z různých částí světa a vysvětlení novinářů jsou jasná a snadno pochopitelná. To může být skvělý zdroj informací pro ověřovatele faktů, školitele a obyčejné lidi, kteří se chtějí naučit, jak ověřovat fakta sami."

Autor fotografií: Mick Friis

 

Zdroj: tisková zpráva WAN-IFRA