Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Do konce roku trvá výrazná sleva účastnického poplatku na Světový kongres zpravodajských médií 2024

18. 12. 2023

Do konce roku trvá výrazná sleva účastnického poplatku na Světový kongres zpravodajských médií 2024

Světový kongres zpravodajských médií WAN-IFRA proběhne v roce 2024 v dánské Kodani ve dnech 27. až 29. května.

Světový kongres zpravodajských médií je pořádán Světovou asociací vydavatelů novin a zpravodajství WAN-IFRA. Jedná se o nejvýznamnější mezinárodním setkáním manažerů zpravodajského odvětví z celého světa, které se koná každoročně od roku 1948. Kongresu se pravidelně účastní více než 900 účastníků, z nichž více než 80 % tvoří vyšší vydavatelští manažeři zastupující na 500 vydavatelských společností z více než 70 zemí. Na kongresu vystoupí více na 80 řečníků, z nichž asi 40 % tvoří ženy.

Do současné doby potvrdilo svoji účast 30 řečníků, kteří představí případové studie nejnovějších trendů a inovací, které se na vydavatelském trhu objevily v poslední době v různých částech světa, a budou o nich s účastníky kongresu diskutovat.  V současné době probíhá upřesňování podrobného programu jednotlivých zasedání, které bude, stejně jako v minulých letech rozděleno do tematických sekcí.

Program akce zahrnuje mimo vlastní kongres také doprovodná jednání, jako je World Media Leaders Summit, World Editors Summit, World Digital Media Summit, Women in News Summit a sérii workshopů.

Na doprovodných slavnostních akcích budou uděleny také tři prestižní ceny, kterými WAN-IFRA oceňuje osoby, které významně přispěly k obraně nebo šíření svobody slova či se podílely na významných inovacích vydavatelského trhu - Golden Pen of Freedom Award, Digital Media Awards Worldwide and Editorial Leadership Award.

Zájemci se mohou před zahájením kongresu zúčastnit také studijní cesty po skandinávských vydavatelstvích v Oslu, Stockholu a Kodani s názvem Scandinavian Media Transformation Study Tour – Oslo, Stockholm & Copenhagen, která se uskuteční ve dnech  20. až 25. května 2024.

Při přihlášení do 31. prosince 2023 činí účastnický poplatek pro členy WAN-IFRA 1090 euro, pro nečleny 1790 euro.

Při přihlášení do 31. března 2024 je cena účastnického poplatku pro členy WAN-IFRA 1290 euro a pro nečleny 1990 euro. Ceny od 1. dubna 2024 představují 1490 euro pro členy WAN-IFRA a 2190 euro pro nečleny.

Členové Unie vydavatelů, kteří se chtějí kongresu zúčastnit za cenu pro členy WAN-IFRA, se mohou přihlásit prostřednictvím výkonného pracoviště Unie vydavatelů na e-mailové adrese unie@unievydavatelu.cz.

Zdroj: vlastní zpráva