Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Připojte se k celosvětové kampani a ukažte hodnotu žurnalistiky

8. 9. 2022

Připojte se k celosvětové kampani a ukažte hodnotu žurnalistiky

28. září si redakce deníků a časopisů po celém světě připomenou Světový den zpravodajských médií. V souvislosti s tímto dnem pořádá World Editors Forum – součást Světové asociace novin a vydavatelů zpravodajství WAN-IFRA a Canadian Journalism Foundation zpravodajskou průmyslovou kampaň, aby zdůraznily, že #JournalismMatters. Zde je návod, jak se zapojit.

Světový den zpravodajských médií je platformou pro redakce novin a časopisů na celém světě, aby 28. září 2022 představily hodnotu své žurnalistiky založené na faktech.

Organizace, které se uvedeným postupem zapojí do kampaně, obdrží kreativní materiály. Ty jim pomohou na domácí půdě šířit zprávu, že jejich Journalism Makes a Difference a stojí za to ji podporovat a bránit. Materiály zahrnují tištěné a digitální reklamní spoty, příspěvky na sociální média a další.

Pořadatelé akce se obracejí na zúčastněné redakce, aby šířily poselství, že #Journalism Matters mezi svými čtenáři. Vyzývají také vydavatele a redakce, aby využili tento den k upozornění na žurnalistické úsilí a jeho výsledky vytvořené za poslední rok, které změnila životy lidí v určité komunitě, aby tak demonstrovali, že žurnalistika má společenský dopad.

Pro více informací nebo pro informaci o svém zapojení se do kampaně pošlete e-mail Alexu Jonesovi (AJones@worldnewsday.org) koordinátorovi kampaně World News Day.

Stáhněte si World News Day 2022 – How to Take Part, kde najdete nápady, jak se ke Světovému dni zpravodajských médií připojit.

 

Zdroj: materiály WAN-IFRA