Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | FIPP má v čele novou předsedkyni

15. 12. 2021

FIPP má v čele novou předsedkyni

Novou předsedkyní FIPP – světové organizace vydavatelů časopiseckých médií se sídlem v Londýně - byla jmenována Yulia Petrossian Boyleová, viceprezidentka pro mezinárodní média a obrazové a obsahové operace společnosti Walt Disney Company / National Geographic Partners. Boyleová přebírá vedení po Carlu Mandellim, generálním řediteli Mondadori Media S.p.A., který ukončil své dvouleté působení v této pozici.

Obnovené zaměření na inkluzivitu

Jmenování zástupkyně National Geographic představuje první případ v téměř 100leté historii FIPP, kdy byla do vedoucí role jmenována žena. Boyleová hodlá udělat z inkluzivity ve vydavatelském odvětví jeden ze svých klíčových cílů, jak uvedla: „Ráda bych pokračovala ve spolupráci s Jamesem [Hewesem] a naším představenstvem při rozšiřování počtu a diverzifikaci složení našich členů“. Dodala: „Proto je obzvláště důležité, že zvyšujeme inkluzivitu samotného představenstva FIPP zapojením více lidí do vedoucích pozic z řad různorodých a marginalizovaných komunit. Zvýšením tohoto zastoupení a také díky rostoucímu zviditelnění v širším měřítku prostřednictvím našich významných akcí a iniciativ můžeme být vůdčí silou v podpoře rozmanitosti a začlenění na globální úrovni v rámci našeho odvětví.“

James Hewes, prezident a generální ředitel FIPP, řekl: „Jsem potěšen, že mohu přivítat Yulii v roli předsedkyně FIPP. Je po mnoho let energickou a nadšenou příznivkyní FIPP i váženou kolegyní v představenstvu FIPP. Těším se na spolupráci s ní, protože budeme pokračovat v plnění poslání FIPP a podporovat úsilí odvětví o zlepšení rozmanitosti a začlenění různých skupin.“

Dále uvedl: „Rád bych také poděkoval Carlu Mandellimu, odcházejícímu předsedovi FIPP. Jeho působení u kormidla naší asociace se časově shodovalo s jedním z nejnáročnějších období, kterým svět čelil, a nebyl to snadný úkol. Bude mi chybět jeho neochvějná podpora a moudrá rada. Jménem svým, týmu FIPP a všech členů představenstva FIPP bych mu rád poděkoval za jeho službu."

Podpora širších inovací

Kromě inkluzivity přináší Boyleová do odvětví také silné zaměření na inovace. Mezi její současné profesní povinnosti patří rozvíjení strategie globálních aktivit rozvoje podnikání společnosti National Geographic Media spadající do Disney Media and Entertainment Division (DMED), části holdingu Walt Disney Company. Jejími prioritami je rozšiřování rozmanitosti obsahu a inovace v oblasti obsahových formátů a platforem pro jeho poskytování.

Zdroj: zpráva FIPP