Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Nové vydání publikace FIPP Innovation in Media 2021 World Report

23. 3. 2021

Nové vydání publikace FIPP Innovation in Media 2021 World Report

V druhé polovině března a první polovině dubna letošního roku probíhá online každoroční mezinárodní konference časopiseckých inovátorů Digital Innovators Summit. Druhý seminář, který proběhl 23. 3. 2021, se zabýval novými trendy oblasti digitální transformace vydavatelského odvětví. Na semináři vystoupili zástupci agentury Innovtion in Media Juan Seňor a John Wilpers, kteří představili letošní vydání zprávy Innovation in Media 2021 World Report. Zpráva stejně jako v minulých letech mapuje nejvýznamnější digitální inovace a digitální trendy, které se objevily v uplynulém roce.

Letošní vydání se samozřejmě v úvodní části soustřeďuje především na to, jak vydavatelé prostřednictvím využití digitálních technologií čelili dopadům koronavirové krize, jak se lze přesvědčit už pohledem do obsahu publikace. Další část je věnována inovacím v různých aspektech vydavatelské činnosti – personalistice, vztahu ke spotřebitelům a čtenářům, zelené transformace, explozi podcastů, kreativnímu uvažování. Jednu z klíčových částí publikace tvoří přehled třinácti obchodních modelů pro zvýšení příjmů vydavatelů. Mj. proti předchozím létům se počet modelů rozšířil o dva nové. V závěru publikace zdůrazňuje klíčovou úlohu kvalitního obsahu jako předpokladu každé úspěšné vydavatelské činnosti.

Zpráva je bezplatně k dispozici členům Unie vydavatelů prostřednictvím členství Unie vydavatelů ve FIPP. Publikaci nelze bezplatně zveřejnit na webu. Členové Unie vydavatelů publikaci bezplatně obdrží jako PDF soubor na vyžádání v kanceláři Unie vydavatelů.

Zdroj: vlastní zpráva