Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Jak se mohou evropští vydavatelé poučit ze zákona o vyjednávání vydavatelů a digitálních platforem přijatého v Austrálii

4. 3. 2021

Jak se mohou evropští vydavatelé poučit ze zákona o vyjednávání vydavatelů a digitálních platforem přijatého v Austrálii

Dne 25. února přijal australský parlament zákon o vyjednávání mezi digitálními platformami a vydavateli o podmínkách užívání vydavatelského obsahu. Na tomto zákonu je potřebné, že ukládá platformám povinnost platit vydavatelům kompenzace za užívání/publikování jejich obsahu na těchto platformách a jednat o výši těchto platforem s vydavateli. Pokud nebude dosaženo v zákonem dané lhůtě dohody mezi oběma stranami o výši platby, nastoupí mezi nimi arbitráž.

Zákon je průlomem ve vztazích mezi platformami a vydavateli a jde nad rámec toho, co stanoví v roce 2019 přijatá evropská směrnice o ochraně autorských práv na digitálním trhu ES 790/2019 ve svém článku 15 o odvozených autorských právech vydavatelů.

Na základě podnětu Unie vydavatelů zpracovaly evropské vydavatelské asociace EMMA a ENPA rešerši australského zákona se zaměřením na to, co je v něm přínosného pro vydavatele a legislativu v Evropě.

V rešerši, která je dostupná zde, EMMA/ENPA upozorňují na hlavní slabiny a silné stránky australského zákona a vyvozují, jak lze v Evropě uplatnit zásadu australského arbitrážního mechanismu, konkrétně povinnost platforem s dominantním postavením na trhu účastnit se závazné procedury ke stanovení spravedlivé cena za licencování práv konkrétního vydavatele. Případná úvaha o použití ustanovení australského zákona musí samozřejmě respektovat odlišnost australského právního systému a právních systému obvyklých ve většině zemí Evropské unie.

Rešerše upozorňuje především na nedostatečnosti australského zákona, ale i jeho přednosti. První z nich je fakt, že australský zákon se vztahuje jen na část tiskového trhu, neboť vymezuje, že se vztahuje na v jádru zpravodajský obsah, což může být chápáno tak, že se nevztahuje k širokému okruhu dalšího zájmového, specializovaného nebo odborného obsahu tisku, který je ale také vytvářen vydavateli s velkými náklady a platformami je masově používán. Druhou slabou stránkou zákona je to, že je příliš spojen s politickou vůlí jeho prosazovatelů. Hlavním přínosem zákona je ale i z pohledu evropských vydavatelských asociací vytvoření arbitrážního mechanismu.

EMMA/ENPA z toho vyvozují, že arbitrážní mechanismus je nezbytný k efektivnímu prosazení práva vydavatelů. Proto by jeho aplikace měla být součástí právního rámce pro jednotný evropský digitální trh, který by měly definovat projednávané legislativní normy Digital Market Act a Digital Services Act.

Zdroj: vlastní zpráva