Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Seminářová série DIS2021

25. 2. 2021

Seminářová série DIS2021

Nejvýznamnější celosvětové jednání digitálních mediálních inovátorů Digital Innovators´ Summit DIS nebude v roce 2021 stejný jako v minulých letech. Kvůli omezením vyvolaným výskytem koronavirové epidemie se neuskuteční koncem března jednání v Berlíně, jak byli mnozí z účastníků zvyklí od zahájení akce v roce 2007.

Vše ale není ztraceno. Od 9. března budou FIPP a VDZ, partneři DIS, realizovat sérii pěti online seminářů pořádaných v odstupu dvou týdnů, které budou jako inspiraci pro diskusi využívat nové vydání publikace FIPP Innovation in Media Report 2021/22. Všichni účastníci obdrží digitální vydání FIPP Innovation Report zcela zdarma.

Série seminářů DIS bude probíhat v následujících termínech (počáteční časy všech seminářů jsou 15.00 hodin).

• Úterý 9. března: Představení nového vydání Innovation Reportu a diskuse o nových požadavcích na pracovníky, pracovní kulturu a workflow. Mezi přednášející bude patřit například Liz Vaccariello, šéfredaktorka titulu Real Simple, a Dan Wakeford, šéfredaktor časopis People, oba ve společnosti Meredith Corporation v USA.

• Úterý 23. března: Podíváme se na explozívní rozvoj podcastů a zvážíme význam dalších zvukových inovací, což mimo jiné dokládá nárůst Clubhouse v loňském roce. Řečníci k tomuto tématu budou brzy oznámeni.

• Úterý 6. dubna: Udržitelnost a klimatické aspekty jsou stále důležitější součástí podnikání, i když ne vždy na první pohled a natolik v centru pozornosti, jak by měly být. Připojte se k diskusi o mediálních inovacích a odpovědnosti v této oblasti. Řečníci k tomuto tématu budou brzy oznámeni.

• Úterý 20. dubna: Na tomto webináři se zaměříme na inovace v žurnalistice z hlediska kreativity a podání obsahu. Adil Sbai, generální ředitel weCreate v Rakousku, vystoupí a bude hovořit mimo jiné o kreativním podání článků na Tik-Toku. Brzy budou oznámeni i další řečníci.

• Úterý 4. května: Naši sérii seminářů DIS zakončíme rozhovorem o pěti technologiích, o kterých byste podle našich panelistů měli uvažovat, když myslíte na budoucnost. Rebekah Billingsley, globální ředitelka pro inovace ve společnosti Cedar Communications ve Velké Británii, je potvrzena jako účastnice panelové diskuse. Brzy budou oznámeni i další hosté.

Všech pět seminářů potrvá přibližně hodinu. Jednání budou řídit James Hewes, generální ředitel FIPP, a John Wilpers, ředitel Innovation Media Consulting pro USA.

Účast pro členy FIPP, VDZ i Unie vydavatelů je zdarma. Pro nečleny je účastnický poplatek 99 euro. Všichni účastníci obdrží zdarma digitální vydání nové zprávy FIPP Innovation in Media World Report, která bude představena během prvního semináře 9. března. Členové Unie vydavatelů se mohou přihlásit k účasti v kanceláři Unie vydavatelů.

Summit pořádají FIPP a VDZ, Německá asociace vydavatelů časopisů. První DIS se uskutečnil v roce 2007 a od té doby probíhá jako každoroční akce na pomoc členům FIPP na jejich cestách digitální transformace.

Další informace jsou dostupné na webu FIPP.

Zdroj: www.fipp.com