Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | WAN-IFRA představila novou podobu své značky, přepracované logo a web

19. 1. 2021

WAN-IFRA představila novou podobu své značky, přepracované logo a web

Dne 19. ledna 2021 představila WAN-IFRA, vedoucí světová asociace vydavatelů zpravodajství a mediálních technologických společností, novou podobu korporátní značky, včetně přepracovaného loga a webových stránek. Tyto změny přicházejí v době, kdy sdružení rozvíjí nabídku svých služeb a rozšiřuje svůj globální dosah.

Redakční, technická a obchodní oblast byla dříve chápána jako součást různých vesmírů. V posledních několika letech se ale tato oblasti začaly postupně slučovat, což bylo vyvoláno nutností proměnit čtenáře ve věrné a zaujaté uživatele v podobě digitálních předplatitelů.

Ve organizacích provozujících zpravodajská média se bezpochyby projevily dopady současné zdravotní krize, což urychlilo vývoj směrem k lepšímu sladění všech aspektů vydavatelské činnosti: redakce, distribuce, výroby, vývoje produktů, plánování, rozvoje obchodu. Tato krize hluboce změnila vztah ke sdělovacím prostředkům a způsobu jejich tvorby, distribuce a spotřeby. Rok 2021 bude pokračovat ve znamení tohoto zrychlujícího se kulturního a strategického posunu. Změna firemní vizuální identity WAN-IFRA zdůrazňuje závazek WAN-IFRA podporovat tuto transformaci.

Změna zdůrazňuje naše volání po strategické transformaci v našem odvětví. Představuje náš závazek budovat robustnější symbiotický ekosystém pro publikování zpravodajského obsahu. Toto jedinečné postavení v oblasti mezinárodních asociací vydavatelů stálo u zrodu naší organizace před 75 lety. Je to náš závazek stále, i v roce 2021.

„Nová identita značky WAN-IFRA bude pomáhat při zajištění soudržnosti a důsledně prezentovat šíři naší nabídky. Potvrzuje náš cíl být preferovanou organizací globálního mediálního ekosystému v oblasti zpravodajského obsahu,“ řekl Fernando de Yarza, prezident WAN-IFRA.

WAN-IFRA se nadále vyvíjí a pokračuje ve své transformaci, aby odpovídala na výzvy nového desetiletí. Stejně jako její členové se i WAN-IFRA zavázala k neustálému rozvoji svých aktivit, aby lépe sloužila členským komunitám k jasnému a jedinečnému účelu: inovovat a prosperovat v digitálním světě a plnit klíčovou roli při podpoře šíření přesných a důvěryhodných zpráv ve společnosti.

Zdroj: www.wan-ifra.org