Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Německá asociace vydavatelů časopisů VDZ zahájila marketingovou kampaň pro celý mediatyp

24. 11. 2020

Německá asociace vydavatelů časopisů VDZ zahájila marketingovou kampaň pro celý mediatyp

Na startu rozsáhlé kampaně představila VDZ k inzerci kategorií odborných časopisů a časopisů pro širokou veřejnost šest různých motivů. Kampaň odstartovala v titulech osmi vydavatelů od Springer po Burdu.

Dobrý měsíc před vánocemi zahájila Pracovní skupina pro tiskovou reklamu (PMA) ve Svazu německých vydavatelů časopisů (VDZ) marketingovou kampaň časopiseckého mediatypu pod heslem #DARUMMARKENMEDIEN. Celkem dvanáct široce známých médií vydávaných členy VDZ jako Axel Springer, Hubert Burda Media, Condé Nast, Delius Klasing, Funke Mediengruppe, Jahreszeiten Verlag, Klambt a Motor Presse Stuttgart publikuje celkem šest motivůMezi tituly zapojené do kampaně patří například Hörzu, Bunte, Glamour, Merian nebo Auto Moto Sport. Motivy kampaně byly vytvořeny a adaptovány Ralfem Zilligenem, Marzenou Zwingovou a Florianem Zwingem. Autorem fotografií je Heiko Richard.

Značky a značková média mají mnoho společného

Kampaň, která bude probíhat v tištěné a online podobě i ve formě redakčních mediálních aktivit prostřednictvím newsletterů a blogů, se zaměřuje na zdůraznění profilu zavedených značkových médií. Zároveň má zdůraznit velký význam, který mají časopisy jako značková média pro značky reklamních klientů. Obojí totiž mají shodné atributy, jako je profesionalita, důvěra, vysoká hodnota nebo loajalita, z čehož nakonec mohou mít prospěch obě strany. „Stejně jako u kusu značkového zboží věří spotřebitelé novinářským značkovým médiím. Tato značka důvěry a zvláštní kvalita vztahu mezi časopisem a čtenářem představují jádro kampaně,“ vysvětluje Michael Samak, mluvčí PMA a výkonný ředitel marketingové organizace Burda BCN. „Jedná se o charakteristické rozlišovací znaky v soutěži mezi jednotlivými mediatypy, které těm, kdo rozhodují o reklamních investicích, dodávají kromě obvyklých kritérií efektivity také další jistotu“ uvedl dále Samak.

Zdroj: WAN-IFRA Executive News Service, 20. listopadu 2020