Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Spotřebitelé chtějí tiskovou reklamu

3. 11. 2020

Spotřebitelé chtějí tiskovou reklamu

Nejnovější studie agentury Kantar, jejíž výsledky byly zveřejněny v říjnu, uvádí, že spotřebitelé vnímají reklamu na offline kanálech jako kvalitnější, důvěryhodnější a méně rušivou, než reklamu online.

Ve své Media-Reactions-Studie společnost Kantar zabývající se průzkumem trhu zkoumala postoje spotřebitelů k reklamě v různých prostředích a mediálních kanálech. Výsledek: Spotřebitelé celkově upřednostňují reklamu na offline kanálech, protože mají tendenci je ve srovnání s online kanály považovat za kvalitnější, důvěryhodnější, méně rušivé a méně přehnaně cílené.

Podle průzkumu provedeného mezi 4000 spotřebiteli a více než 700 marketéry v sedmi zemích světa (Německo, Austrálie, Velká Británie, USA, Brazílie, Čína) jsou nejoblíbenějšími formami reklamy kinoreklama, sponzorované akce, inzerce v novinách a časopisech a venkovní reklama.

Spotřebitelé vnímají reklamu v různých mediálních prostředích velmi odlišně. Zatímco hodnotí reklamu na svých preferovaných kanálech jako zábavnou, kvalitní, relevantní a důvěryhodnou, jiná prostředí jsou nepopulární kvůli přesycení reklamou a jejímu neustálému opakování.

Navzdory tomu, že lidé preferují offline reklamy, zaměřuje se reklamní ekonomika na digitální engagement, což studie kritizuje. Preference platforem z pohledu obchodníků je proto v rozporu s preferencemi spotřebitelů. Marketéři totiž v rámci reklamního odvětví upřednostňují reklamní platformy, jako jsou online videoreklamy, televizní reklamy, reklamy na novinky na sociálních médiích, streamované televizní reklamy a příběhy na sociálních sítích.

Zdroj: www.die-zeitungen.de