Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | WAN-IFRA vyhlásila rozšířený program druhého ročníku projektu Table Stakes Europe

27. 10. 2020

WAN-IFRA vyhlásila rozšířený program druhého ročníku projektu Table Stakes Europe

WAN-IFRA vyhlásila 24 vydavatelů novin a zpravodajských titulů, kteří se budou účastnit iniciativy Table Stakes Europe pro nadcházející rok. Program se rychle rozvíjí. Počet účastnících vydavatelů se proti 14 účastníkům v ročníku 2019/20 téměř zdvojnásobil a sleduje tak rychlý rozvoj stejného programu ve Spojených státech.

Table Stakes Europe je dvanáctiměsíční projekt zaměřený na řízení změn orintovaný na zvýšení výkonu zpravodajských médií. Každý účastník tohoto coachingového programu si vybere a plní úkol zaměřený na rozvoj digitálního podnikání - například zdvojnásobení počtu digitálních předplatitelů nebo vytvoření nových digitálních produktů pro konkrétní publikum.

Table Stakes Europe je podporován Google News Initiative Digital Growth Programme. Program bude opět veden jeho tvůrcem Dougem Smithem spolu s rozšířeným týmem pěti coachů - do jejich týmu se zapojí Pepe Cerezo a Valérie Arnould a dále Alexandra Borchardtová, Stéphane Mayoux a Nick Tjaardstra. Během 10–12 měsíčního trvání programu se k nim připojí také odborní poradci a kolegové ze zúčastněných vydavatelství.

„Těšíme se v tomto dalším kole Table Stakes Europe na spolupráci se všemi významnými vydavateli zpravodajství.“ uvedl Doug Smith.

„Table Stakes Europe mění vydavatelskou činnost, což mělo pozitivní dopad i na všechny zpravodajské organizace účastnící se prvního ročníku. Jsme nadšeni, že zdvojnásobíme počet vydavatelů účastnících se druhého ročníku a rozšíříme tak přínosy programu pro evropský tisk,“ uvedl Vincent Peyrègne, generální ředitel WAN-IFRA.

"Zpětná vazba u vydavatelů zapojených do prvního kola Table Stakes Europe byla vynikající v tom, že jim ukázala důležitost porozumění jejich publiku. Projekt Table Stakes přinesl na straně vydavatelů hmatatelné a proveditelné výsledky. Jsme opravdu nadšení, že se do druhého ročníku zapojuje 24 evropských vydavatelů,“ řekl Eero Korhonen, vedoucí divize News & Publishers ve společnosti Google.

Výsledky vydavatelů účastnících se 1. kola byly působivé, neboť někteří zdvojnásobili objem svého digitálního předplatného a vytvořili si další cíle pro větší růst, jiní zvýšili počet registrací nebo zaznamenali až šestinásobný nárůst zapojených do obsahové vetrikály.

Zde si můžete stáhnout zprávu o výsledcích Table Stakes Europe a přečíst si rozhovor s Andreasem Müllerem, výkonným ředitelem vydavatelství Medienhaus Aachen v Německu, který se účastnil programu 2019/20.

Zpravodajské organizace účastnící se Table Stakes Europe 2020/21

RAKOUSKO

Tiroler Tageszeitung

BELGIE

Editions de l’Avenir

FRANCIE

La Voix du Nord

Le Point

Les Echos

Sud Ouest

IRSKO

Irish Examiner Limited

NĚMECKO

DuMont Rheinland

General-Anzeiger Bonn 

Neue Pressegesellschaft 

Nordkurier Mediengruppe

Nordwest-Zeitung Verlagsgesellschaft mbH & Co. KG (NWZ)

NOZ

Saarbrücker Zeitung / Trierischer Volksfreund

Schwäbisch Media

Zeitungsverlag Waiblingen

PORTUGALSKO

Mediotejo

SLOVENSKO

SME.sk (Petit Press, a.s.)

ŠPANĚLSKO

Diario de Navarra

Grupo Godó de Comunicación

Grupo SERRA

Vocento

ŠVÝCARSKO

24 heures

VELKÁ BRITÁNIE

Baylis Media Ltd

 

KONTAKT - DOTAZY

Pro více informací, rozhovory nebo navázání kontaktu s účastníky kontaktujte Nicka Tjaardstra, ředitele Digital Revenue Network nick.tjaardstra@wan-ifra.org

O projektu TABLE STAKES EUROPE

Table Stakes Europe je projekt WAN-IFRA pořádaný ve spolupráci s Google News Initiative Digital Growth Programme. Jako program transformace a koučování určený pro regionální a místní vydavatele zpráv Table Stakes Europe používá metodiku změny zaměřenou na dosažení cílů, výkonnost a odpovědnost v identifikaci a následnému odstraňování nedostatků v sedmi hlavních cílech v oblasti výkonu, „Table Stakes“. Pojem „table stakes“ je výrazem pro peníze potřebné k tomu, aby se hráč mohl usadit ke stolu v pokerové hře. Program navazuje na úspěšné výsledky iniciativy navržené a vedené Dougem Smithem od roku 2015. Ve Spojených státech je „Table Stakes“ projektem realizovaným v rámci iniciativy Knight-Lenfest Newsroom Initiative. Ve svém druhém evropském ročníku poskytne program dvaceti čtyřem místním a regionálním zpravodajským firmám příležitost stanovit a dosáhnout významného pokroku při řešení jejich největších současných výzev. www.tablestakes-europe.org.

Zdroj: WAN-IFRA Executive News Service, 27. října 2020.