Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Deník New York Times představil nový reklamní program, který pomáhá značkám řešit citlivá témata

12. 10. 2020

Deník New York Times představil nový reklamní program, který pomáhá značkám řešit citlivá témata

The New York Times spustil nový reklamní výzkumný program s názvem „Pivotal“, který marketingovým partnerům poskytne poznatky a vedení ohledně nejlepších způsobů řešení kontroverzních témat, jako je rasa, klima, sex, rovnost pohlaví, technologie a peníze.

Proč na tom záleží: „Je to jedna z nejambicióznějších věcí, které jsme dosud v reklamě udělali,“ říká Allison Murphy, starší viceprezident The Times pro inovace v reklamě.

• „Je to docela dost velká investice,“ upozorňuje na výdaje, které společnost vložila do najímání zaměstnanců na plný úvazek a do objednání průzkumů.

• Výzkumný projekt budou řídit minimálně 3–4 lidé na plný úvazek. Na straně inzerce je zapojeno každé oddělení, včetně prodeje, marketingu, technologií, akcí, výzkumu a designu. Zapojeni jsou také někteří klíčoví členové redakce Times.

Podrobnosti: Poznatky obsažené v Pivotalu čerpají z 12 měsíců trvajícího víceúrovňového výzkumu, včetně vlastních dat od předplatitelů Times, dat z průzkumu od 6 000 nejvěrnějších čtenářů a rozsáhlých průzkumů mezi konzumenty zpráv.

Pivotal také čerpá z rozhovorů s novináři New York Times o důležitých otázkách, jakož i rozhovorů s odborníky z oboru a čtenáři (prostřednictvím fokusových skupin).

V balíčku informací poskytnutých odbornému serveru Axios The Times předvádí způsoby, jak využít tento výzkum k poskytnutí marketingových doporučení inzerentům v oblasti klimatu.

• „V roce 2019 4 z našich 10 nejčtenějších článků o klimatu odpovídaly na otázky „jak “ a „proč“, uvádí jeden slide.

• „Pokud je rolí podnikání v oblasti podnebí urychlit změnu, jak a kdekoli je to možné, role značky oblasti v podnebí je dvojí: Vést silným hlasem. Posílit jasnou, symbiotickou akci,“ uvádí další slide.

Buďte chytří: Novináři se mohou spojit do akcí spolu s inzerenty v tom, jak vnímají určité problémy, které se v průběhu času odehrávají, a jaký bude jejich dopad na společnost.

• Z obchodního hlediska je tu myšlenka, že platforma pomůže společnosti Times vybudovat užší vztahy se svými klienty.

• „Za toto neúčtujeme poplatky,“ říká Murphy. „Myslíme si, že by klienti měli očekávat, že se od nás dozví více. Proto jsme partnery.“

Celkový obraz: Pivotal demonstruje vývoj reklamní strategie Times a celkového reklamního ekosystému.

Výzkum ukazuje, že spotřebitelé stále častěji očekávají, že se inzerenti budou zabývat komplikovanými a často kontroverzními problémy, ale obchodníci se při jejich řešení často obávají, protože mají strach, že odcizí některé zákazníky.

• The Times zaměřuje své úsilí o výnosy více na dolary za předplatné od čtenářů než na dolary za reklamu od společností. Myšlenkou projektu Pivotal je, že Times může využít jedinečná data a vztahy, které má se svými platícími předplatiteli a čtenáři, aby reklamy marketingových agentur byly relevantnější.

 A co dál: „Výzkum má pokračovat,“ říká Erin Hennessy, výkonná ředitelka výzkumu. Murphy říká, že Times se zavázal, že projekt bude „víceletým úkolem“.

 Autorka: Sara Fischer, autorka mediálních trendů

Zdroj: WAN-IFRA Executive News Service, 12. říjen 2020