Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Plánování reklamy na vánoce 2020

25. 8. 2020

Plánování reklamy na vánoce 2020

Vánoce jsou ve Velké Británii nejdůležitějším kolektivním svátkem roku a pro většinu společností zaměřených na spotřebitele jejich výkon v tomto období určuje rozdíl mezi dobrým a špatným rokem. Letošní oslava vánoc se však bude lišit od všeho, co jsme zažili.

Ve Velké Británii existuje pochopitelné znepokojení nad tím, zda by mohli na vánoce platit omezující opatření nebo ne. Situaci zhoršují obavy z toho, jak bude vlastně pro většinu lidí vypadat ten správný letošní svátek. (Další informace naleznete v zprávě World Advertising Research Center (WARC): Co mohou značky očekávat na Vánoce 2020)

Ale i přes nejistoty se budou oslavy konat. Předchozí údaje z období recese, jako té v roce 2008 ukazují, že i přes silně negativní důvěru spotřebitelů nákupy ve vánoční sezoně rostly.

Obavy z finanční situace se ve značné míře objeví v řadě myslí. Nedávný průzkum eBay zjistil, že 37% respondentů uvedlo, že příjmy nebo finanční jistota je hlavním faktorem, který ovlivní to, co se rozhodnou koupit nebo kolik utratí za dárky a oslavy v období před vánoci.

Ačkoli je to pro vánoční sezónu neobvyklé, očekává se, že rozhodující bude elektronický obchod. Schopnost a online dostupnost (včetně nových nápadů, jako je share of search) jsou působivé, ale existuje tu i hlubší nejistota, protože finální nakupování před velkým dnem obvykle probíhá osobně (protože lidé mají tendenci hledat kvalitu).

Pokud jde o reklamu, mechanismy úspěchu jsou dobře prozkoumány a většinou se zabývají jednoduchými nápady, jako je jasný branding a vykonávání činnosti, která má smysl. Nejjednodušší nápady jsou samozřejmě nejobtížnější, pokud jde o jejich provedení.

Letos je pravděpodobné, že příběhy, které se značky rozhodnou vyprávět, se budou lišit od obecného vánočního přístupu. Prožili jsme zdravotní krizi, která otestovala naše komunity a s ničivou brutalitou ukázala, že společnost je jen tak silná jako její nejslabší článek.

Zdroj: WARC – www.warc