Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Výstražná aplikace ke koronaviru: Německá spolková vláda zaplatila za reklamu na ní 7,5 milionu eur.

23. 7. 2020

Výstražná aplikace ke koronaviru: Německá spolková vláda zaplatila za reklamu na ní 7,5 milionu eur.

Čím více lidí si instaluje výstražnou aplikaci, tím lépe funguje. Z tohoto důvodu německá federální vláda utratila miliony na její reklamu.

Spolková vláda utratila kolem 7,5 milionu eur za reklamu na výstražnou aplikaci Corona. Vyplývá to z odpovědi na žádost mluvčího strany Zelených pro hospodářskou politiku Dietera Janecka, kterou poskytl německému deníku Handelsblatt. Náklady na kampaň zahrnují období do 10. července a neobsahují žádné platby pro agentury ani na výrobu této reklamy. Na reklamu na sociálních sítích bylo vynaloženo přibližně 231 000 EUR.

Federální vláda říká, že do své reklamní kampaně zahrnula i kontroverzní čínskou platformu Tiktok. Tam ale reklamy přímo nevkládala, ale „pověřila influencerky a influencery, aby propagovali aplikaci s koronavirovým varováním ve svých příspěvcích na této sociální síti,“ uvádí se v odpovědi. Počet zmínek na Tiktok může být určen až po dokončení projektu.

Aplikaci pro spolkovou vládu vyvinuly firmy SAP a Deutsche Telekom a spustily ji asi před měsícem. Od té doby byla stažena více než 16 milionů krát. Aplikace anonymně detekuje infekční řetězce a má za cíl zabránit vypuknutí koronavirové pandemie.

Zdroj: WAN-IFRA Executive News Service, 23. července 2020