Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Vyhlášen další ročník soutěže Print Innovation Awards 2020

22. 7. 2020

Vyhlášen další ročník soutěže Print Innovation Awards 2020

WAN-IFRA vyhlásila další ročník mezinárodní soutěže Print Innovation Awards, kterou zaštiťuje sekce World Printers Forum WAN-IFRA. Soutěž Print Innovation Awards vyhodnocuje a oceňuje nejinovativnější tiskové reklamy a produkty vydavatelů novin a časopisů z celého světa.

Soutěž je otevřena jak pro vydavatele novin a časopisů, tak pro inzerenty nebo reklamní agentury.

Účast je důvěrná. WAN-IFRA zveřejní pouze jména vítězů.

Soutěž o ceny Print Innovation Award se pořádá každoročně.

Předložené projekty vyhodnotí mezinárodní odborná porota. Vítězové převezmou ocenění na scéně mezinárodní konference World Printers Summit, která se uskuteční ve Frankfurtu nad Mohanem 6. října 2020.

Projekty budou také představeny později v příslušné brožuře. Úspěšné případové studie budou rovněž představeny na mezinárodní konferenci World Printers Forum Conference.

Co dělá soutěž Print Innovation Awards jedinečnou a proč se zúčastnit?

• Soutěž Print Innovation Awards se zaměřuje výhradně na inovace v oblasti výroby tisku. Existuje mnoho mediálních cen, ale ceny Print Innovation Awards mají jasné zaměření jen na tisk.

• Print Innovation Awards je celosvětová soutěž. Existuje mnoho národních nebo regionálních ocenění, ale žádná taková celosvětová soutěž.

• Účast v soutěži Print Innovation Awards je jednoduchá a cenově dostupná. Přihlášení není časově náročné.

• Úspěšné projekty získají mezinárodní renomé, budou prezentovány na konferenci, v tištěné podobě a na dalších mezinárodních akcích.

Soutěžní poplatek činí 100 eur za každou přihlášku.

Uzávěrka podávání přihlášek do soutěže 14. srpna 2020

 

Kategorie a jejich popis

• 1. INOVACE V REKLAMĚ

Inovativní reklamy nebo reklamní kampaně v tištěné nebo v kombinaci tištěné a digitální. To zahrnuje technické inovace, inovace v používání a kombinaci materiálů a inovativní reklamní formáty. Inovativní reklama obvykle oslovuje více smyslů, stimuluje reakci a interakci a vytváří překvapivé efekty.

• 2. INOVACE PRODUKTU

Inovace produktů obohacují stávající produkty. Obvykle oslovují nové publikum, rozšiřují značku, přitahují nové inzerenty nebo umožňují nové obchodní modely.

• 3. SPECIÁLNÍ VYDÁNÍ

Zvláštní vydání periodik se obvykle zaměřují na významné události v regionu zaměřením na konkrétní téma. Mohou se také zaměřit na zvláštní potřeby, jako je vlastní propagace, skupiny zákazníků nebo témata, která jsou relevantní pro konkrétní datum, například u výročí.

• 4. PRODUKTY PRO MLADÉ ČTENÁŘE

Tiskové produkty mohou být velmi atraktivní pro mladé publikum. Produkty pro mladé čtenáře pokrývají témata, která je zajímají, a vysvětlují obecné zpravodajské události způsoby, které jsou pro ně srozumitelnější. Tyto druhy produktů mohou také pomoci při vývoji čtenářské základny budoucnosti.

• 5. INOVACE VE VZTAHU SE ČTENÁŘI

Vydavatelé vždy hledají nové publikum. Tato kategorie odměňuje nejúspěšnější kampaně, které inovativním způsobem spolupracují s novými skupinami publika.

• 6. INOVACE V OBLASTI EKOLOGIE

Nakladatelství novin, stejně jako ostatní společnosti, stále více potřebují udržitelnější produkci i každodenní provoz. V této kategorii hledáme inovativní způsoby, jak být udržitelnější jak v běžných provozech, tak v produkci novin. Hledáme společnosti, které vedou příkladem a jsou rozhodnuty učinit svět lepším místem.

Přihlášky a propozice soutěže jsou k dispozici na webové stránce WAN-IFRA. Zde se můžete seznámit také s výherci minulého ročníku a jejich soutěžními produkty. 

Zdroj: zpráva WAN-IFRA