Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Blíží se uzávěrka letošního ročníku soutěže mladých vydavatelských talentů Rising Stars in Media Awards 2020

27. 7. 2020

Blíží se uzávěrka letošního ročníku soutěže mladých vydavatelských talentů Rising Stars in Media Awards 2020

V letošním roce se uskuteční již šestý ročník této prestižní celosvětové soutěže zaměřené na hledání nejlepších a výraznějších nových talentů ve vydavatelském odvětví. Soutěž je pořádána ve spolupráci mezi FIPP, jednou z největších světových mediálních členských sítí a UPM Communication Papers, předním světovým producentem grafického a tiskového papíru.

V tomto ročníku dochází k největším změnám v kategorizaci ocenění od zahájení soutěže v roce 2015.

Hlavní ceny jsou poprvé rozděleny do dvou hlavních kategorií:

- Rising Stars - Business, v jejímž rámci budou hodnoceny příklady úspěchu od kohokoli, kdo se podílí na jakékoli činnosti v rámci obchodní stránky médií. To znamená zejména prodej, marketing, distribuci a technologie, ale jsou vítány přihlášky ze všech oblastí obchodní činnosti vydavatelů.

- Rising Stars - Journalism, ve které budou oceněny nejlepší nové žurnalistické talenty v jakékoli oblasti. Vítáni jsou všichni, kdo svému oboru přispěli inovativní a působivou prací.

Hlavní vítěz bude vybrán z vítězů v každé kategorii, přičemž v každé kategorii jsou vybráni 3 vítězové. Hlavní vítěz se na dva roky stane členem představenstva FIPP, což mu dává jedinečnou příležitost podílet se na rozhodování na nejvyšší úrovni odvětví.

Pořadatelé s radostí letos poprvé rozšiřují soutěž o kategorii Student, což souvisí s rostoucím vlivem FIPP v akademické obci. Porotci budou hodnotit jednotlivé studenty nebo projektové týmy a budou hledat příklady prvotřídního myšlení vysokoškoláků i postgraduálních studentů v mediálních kurzech po celém světě.

James Hewes, generální ředitel a prezident FIPP, uvedl: „Jsme rádi, že můžeme ve spolupráci s UPM znovu uspořádat soutěž Rising Stars Awards 2020. V posledních letech byly ceny uděleny ze stovek přihlášek, které každoročně dostáváme, nejvýraznějším novým talentům v našem odvětví. Tento rok slibuje, že nebude výjimkou. “

Ruud van den Berg ze společnosti UPM Communication Papers uvedl: „Spolupráce s FIPP na letošním ročníku Rising Stars in Media posiluje závazek UPM pomáhat budoucnosti vydavatelského odvětví. Všechny vydavatelské podniky se snaží o zavádění nových nápadů, aby dosáhli úspěchu, což vyžaduje úspěšné přilákání a propagaci nových talentů. Těšíme se, že uvidíme velké množství kvalitních účastníků, o kterých víme, že si ocenění zaslouží, i na setkání s výherci.“

Příjem přihlášek byl zahájen 15. června 2020.

FIPP prodloužila termín pro podávání přihlášek do 7. srpna 2020.

Příspěvek je možné odeslat prostřednictvím online odkazu.

V případě dotazů ohledně jakýchkoli aspektů soutěže podá informace Natalie Butcher v sekretariátu FIPP – e-mail: natalie@fipp.com.

Zdroj: FIPP World Newsletter