Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Dow Jones o příležitostech a hrozbách ve světě narušeném omezeními – záznam webináře

10. 6. 2020

Dow Jones o příležitostech a hrozbách ve světě narušeném omezeními – záznam webináře

V posledním webináři FIPP Insider, který se uskutečnil v minulém týdnu, hovořili představitelé vydavatelské společnosti Dow Jones o některých příležitostech a hrozbách, kterým nyní vydavatelé čelí ve světě narušeném omezeními vyvolanými koronavirovou pandemií.

Zájemci se mohou seznámit se záznamem programu semináře na Youtube.

V květnu vydal FIPP zprávu o publikování během pandemie Covid-19 Publishing during the Covid-19 Pandemic a plánujeme ji průběžně aktualizovat prostřednictvím nových dat z celého světa. K tomu je možné přispět vyplněním dotazníku na adrese bit.ly/fippcovidsurvey, kde mohou vydavatelé sdělit informace o tom, co se děje v každé zemi/trhu.

Svět po uvolnění - nebo alespoň částečném uvolnění - poskytne mediálním organizacím novou kombinaci hrozeb a příležitostí. Mnoho dlouhodobých obchodních podmínek, strategií a produktových nabídek bude vyžadovat nové promyšlení a přehodnocení.

Spolu s CEO FIPP, Jamesem Hewesem, v rámci webináře diskutovali tři vedoucí představitelé vydavatelství Dow Jones o tom, co dělají, aby se přizpůsobili měnící se mediální scéně. Těmito řečníky byli:

1. Jonathan Wright, globální výkonný ředitel

2. Nick Pimm, viceprezident pro obchodní vztahy

3. Joe Martin, regionální viceprezident pro obchodní partnerství

Panelisté zkoumali, jak se publikum vrhlo na kvalitní zprávy v době globální pandemie koronaviru. Jak Wall Street Journal (WSJ), tak finanční zprávy Barron's zaznamenaly rekordní provoz a data o sledování. Webinář také upozornil na výsledky průzkumu 2020 Edelman Trust Barometer Spring Update, který ukazuje, že důvěra v tradiční zpravodajská média je na historicky nejvyšší úrovni, a to až o sedm procent oproti předchozímu roku.

Další výzkum Kantar Covid-19 Barometer 2020 ukazuje, že pouze osm procent spotřebitelů si myslí, že by značky měly během pandemie zastavit reklamu.

„Reklama je pro nás historicky nesmírně důležitým zdrojem příjmů,“ řekl Jonathan Wright, globální ředitel společnosti Dow Jones. „Celkově máme tři, pokud hovoříme o různých zdrojích příjmů: reklama a sponzoring, členství a předplatné a naše profesionální informační podnikání. Takže zatímco se krajina v posledních několika letech výrazně změnila, možná jste viděli naši poslední čtvrtletní zprávu o příjmech, která ukazuje, že digitální reklama vzrostla o 25 procent. “

Dow Jones také v posledních letech dosáhl velkého úspěchu tím, že navázal strategická mediální partnerství po celém světě. Během webináře zástupci vydavatele zdůraznili skutečnost, že úspěch prostřednictvím partnerství také poskytne vydavatelům možnost rozvíjet se tak, jak se formuje „nová normalita“.

zdroj: zpráva FIPP