Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Digitální obsah deníku Frankfurter Allgemeine Zeitung FAZ.NET zaznamenal v dubnu 50 procentní nárůst počtu čtenářů

8. 6. 2020

Digitální obsah deníku Frankfurter Allgemeine Zeitung FAZ.NET zaznamenal v dubnu 50 procentní nárůst počtu čtenářů

Digitální obsah německého deníku Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) dosáhla v dubnu počtu 18,3 milionu uživatelů. Náklad digitálních kopií činí přes 150 000.

Frankfurter Allgemeine Zeitung zaznamenal rekordní výši čtenosti svého digitálního obsahu. Celkově digitální obsah FAZ zaznamenal v dubnu 2020 podle dat průzkumu AGOF Daily Digital Facts 18,3 milionu jedinečných uživatelů. To znamená nárůst o více než 50 procent ve srovnání s posledním předkoronakrizovým měsícem – únorem 2020.

Podle vydavatele se čtenáři jednoznačně zaměřují na konzumaci mobilních informací: 14,4 milionů jedinečných uživatelů se připojilo na m.faz.net prostřednictvím prohlížeče svého smartphonu. 330 000 uživatelů si stáhlo aplikaci, aby mohli začít užívat obsah deníku.

V dlouhodobém trendu se měsíční zásah digitálního obsahu neustále zvyšuje. Růst konzumace digitálního obsahu byl zvláště výrazný v březnu a dubnu kvůli koronavirové krizi. Totéž platí pro vývoj čísel o předplatném. Celkový digitální náklad FAZ dosahuje nyní přes 150 000 jednotek.

Zdroj: WAN-IFRA Executive News Service, 5. června 2020