Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Britské regionální tituly postižené koronavirem se vracejí v tištěné podobě

4. 6. 2020

Britské regionální tituly postižené koronavirem se vracejí v tištěné podobě

Regionální noviny, které přestaly být publikovány v tištěné formě kvůli vypuknutí koronaviru, se poprvé vrátily k tisku.

Titul Newry Reporter byl 3. 6. 2020 znovu spuštěn po osmitýdenní přestávce - první ve své 153leté historii.

Spectator Newspapers - které provozují tituly County Down Spectator, Newtownards Chronicle a Morne Observer - se také vrátily po posledním publikování 26. března do tištěné podoby.

Tituly patřily k řadě novin po celé Velké Británii a Severním Irsku, které dočasně zastavily tisk po vypuknutí COVID-190.

Šéfredaktor Paul Welsh řekl serveru HTFP: „Přerušení nám umožnilo přezkoumat, kde se z redakčního hlediska nacházíme - co jsme dělali, směr, kterým jsme se vydali. Od té doby jsme provedli drobné změny, včetně uvedení několika nových místních publicistů a trochu jsme si mimo jiné kroky pohráli s rozvržením layoutu."

"Vrátili jsme se s jádrem redakce a redukovali jsme počet stránek, ale doufám, že v příštích týdnech, jakmile znovu nabudeme původní tempo, se počet našich zaměstnanců a stránek zvýší."

Další titul vlastněný stejně jako Reporter rodinou Hodgettových, sesterský Banbridge Chronicle, se vrátí k tištěné verzi později v průběhu června.

Tituly Spectator Newspapers, které se vrátily do tisku 28. května, slíbily věnovat 10 pencí z každého prodaného výtisku nadacím North Down a Ards Women's Aid.

Zdroj: WAN-IFRA Executive News Service, 4. června 2020