Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Svaz švýcarských médií: Novinová reklamní kampaň Fakt podtrhuje důležitost kvalitních médií a jejich důvěryhodnost

4. 6. 2020

Svaz švýcarských médií: Novinová reklamní kampaň Fakt podtrhuje důležitost kvalitních médií a jejich důvěryhodnost

V době koronavirové epidemie se působivě ukázalo, jak důležitý je tisk jako instance věrohodnosti faktů. Kvalitní média zaručují fundované a spolehlivé informace. Nová kampaň „Fakt“ šíří toto poselství. Svaz švýcarských médií poskytuje svým členům publikační podklady kampaně pro tisková a digitální média pro bezplatné použití.

„Nejisté časy potřebují bezpečné zdroje informací. Proto získáte v novinách po celý den vše, co potřebujete vědět. Tištěně a digitálně. Buďte zdrávi a dobře informováni!“ tak zní hlavní sdělení kampaně.

Kampaň zpracovala vídeňská agentura Demner, Merlicek & Bergmann pro Asociaci rakouských novin (VÖZ) původně pro rakouský trh. Nyní běží také v Německu. Díky tomu nyní funguje v celém německojazyčném regionu jedna společná kampaň, která zdůrazňuje hodnotu žurnalistiky a její roli v demokracii.

Další informace:

Novinová kampaň „Fakt“

 

Asociace švýcarský médií

Asociace SCHWEIZER MEDIEN je profesní organizace soukromých švýcarských mediálních společností se zaměřením na tisk a online. Sjednocuje více než 100 společností a přidružených členů působících v oblastech souvisejících s vydavatelským odvětvím, kteří společně vydávají kolem 300 novin a časopisů a nabízejí různé zpravodajské platformy a elektronická média. Sdružení SCHWEIZER MEDIEN se společně se dvěma jazykově-regionálními organizacemi, MÉDIAS SUISSES a STAMPA SVIZZERA, zavázaly chránit zájmy soukromých mediálních společností ve Švýcarsku. Sdružení bylo založeno v roce 1899. Sídlo společnosti je v Curychu.

Zdroj: www.schweizermedien.ch