Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Skotská vláda představila projekt podpory skotských novin ve výši 3 milionů liber

17. 5. 2020

Skotská vláda představila projekt podpory skotských novin ve výši 3 milionů liber

Skotská vláda zveřejnila svůj plán podpory reklamy ve všech skotských novinách ve výši 3 miliony liber.

Zástupce vlády představil nový projekt informačního partnerství v oblasti veřejného zdraví, který pomůže národním, regionálním a místním titulům působícím ve Skotsku.

Reklamy budou realizovány nad rámec inzerátů publikovaných již v současnosti v rámci reklamní kampaně „All In, all together“, kterou v britských novinách pořádá londýnský vláda.
Skotská vláda na Twitteru uvedla, že investice „poskytne cenný ekonomický stimul“ pro novinový průmysl ve Skotsku.
Kate Forbesová, tajemnice kabinetu financí, uvedla: „Skotský novinový průmysl hraje zásadní roli při informování veřejnosti o vývoji nákazy COVID-19 a jejích dopadech. Skotská vláda bude i nadále šířit zprávy týkající se veřejného zdraví ve skotských novinách a na jejich digitálních webech." Oznámení přivítal ředitel společnosti Scottish Newspaper Society John McLellan.

Ten k tomu tématu řekl: „Scottish Newspaper Society je potěšena, že skotská vláda bude investovat do našich titulů. Jedná se o uznání klíčové úlohy, kterou naše tituly hrají při efektivní komunikaci s komunitami ve Skotsku.

„Noviny se neliší od jiných podniků, a tak pociťují plné dopady krize COVID-19. Tato investice ale pomůže zajistit, aby naše publikace byly v mnohem lepší situaci a přežily krizi. Skotská vláda tím také uznává, že platformy vydavatelů, zejména místní, jsou životně důležitými informačními kanály pro velké i malé společnosti, aby prodávaly své zboží a služby v rámci své pokrizové obnovy."
Server HoldtheFrontPage.co.uk začátkem tohoto týdne informoval o tom, že se Westminster zavázal, že bude i nadále zveřejňovat reklamy týkající se veřejného zdraví v regionálních novinách po celé Velké Británii i poté, co regionální skotská vláda předložila vlastní návrh pro skotské tituly.

Vláda Spojeného království uvedla, že ve Skotsku, Walesu a Severním Irsku bude nadále provozovat reklamní program „i tam, kde doplňuje programy místních vlád“, poté, co se její oficiální rada pro Anglii odchýlila od doporučení vydaného pro další země  Spojeného království.

Zdroj: WAN-IFRA Executive News Service, 18. května 2020