Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Vydavatelé titulů životního stylu zažívají rozmach elektronického obchodování

6. 5. 2020

Vydavatelé titulů životního stylu zažívají rozmach elektronického obchodování

Protože v březnu a dubnu začalo více spotřebitelů vařit a provozovat domácí fitness, vytvořili tím pro vydavatele přidružené příjmy.

Obecně lze říci, že nárůsty online provozu během pandemie se nepřevedly na přiměřený růst příjmů vydavatelů orientovaných na spotřebitele, z nichž drtivá většina v letošním roce očekává pokles digitální reklamy, protože obchodníci jsou nuceni zrušit, upravit nebo odložit své kampaně.

Zatímco pečlivě stanovené plány přechodu na placený obsah se objevují u některých titulů jako milosrdná úspornost, zejména u těch, které se specializují na zpravodajství, značky životního stylu zaznamenávají výrazný nárůst příjmů z transakcí elektronického obchodování, nejčastěji pomocí přidružených odkazů zabudovaných do doporučení produktu, které se stalo známým jako „komerční obsah“.

"Od té doby, co se svět začal v polovině března ukrývat před nákazou, zaznamenali jsme tržby v podobné výši jako o vánočních svátcích v roce 2019, což je naše nejlepší roční období," říká Emily Silvermanová, vrchní ředitelka pro elektronický obchod a spolupráci pro časopisy skupiny Hearst Magazines. „Každý titul v našem portfoliu zaznamenal nárůst prodeje produktů založený na elektronickém obchodování,“ dodala.

V březnu časopisecké značky Hearst pomohly generovat přibližně milionový prodej produktů prostřednictvím komerčního obsahu, což je 143% nárůst oproti březnu 2019, říká Silvermanová. Dodala, že dubnové prodeje stouply o 358% ve srovnání s rokem 2019.

Zejména operace elektronické komerce v časopisu Good Housekeeping vzrostly za posledních šest týdnů o 567% ve srovnání se stejným obdobím v roce 2019, řekla Silvermanová. Fitness v domácnosti vede k obrovskému nárůstu příjmů časopisu Men´s Health, kde elektronické obchodování vzrostlo až o 546% za stejné období. Cosmopolitan (nárůst 388%) také vidí boost, říká Silvermanová, zejména v péči o domácnost a péči o pleť.

„Pokračovali jsme v naší základní strategii: vytvářeli jsme obsah, který je vysoce relevantní pro to, co naši čtenáři potřebují. Zůstaňte svižní a rychle reagujte na to, co oslovuje měnící se svět, a vždy svým lidem usnadněte jednání,“ říká Silvermanová. "Jeden z nejlepších obchodních scénářů na Cosmopoitanu je právě teď o laserovém odstranění chloupků doma; ne nejpřitažlivější téma, ale nezbytná služba, kterou čtenářka Cosmopolitanu potřebuje, když není možné, aby se poradila se svými obvyklými salony a službami, protože nejsou k dispozici.“

Andy Wilson, SVP spotřebitelských příjmů v Meredith Corp., zaznamenal „významný posun“ v zájmu spotřebitelů směrem k vaření doma a prudký nárůst prodeje spotřebního zboží, stejně jako základních potřeb, jako jsou obličejové masky, dezinfekční prostředky na ruce, čisticí prostředky, domácí kancelářský nábytek a doplňky.

"Většina značek v portfoliu společnosti Meredith stále vykazuje silné e-commerce / affiliate výkony," řekl. „Jsme na dobré cestě, abychom letos dosáhli maloobchodního prodeje v objemu přes 500 milionů dolarů."

Je to podobný příběh jako v Condé Nast, kde se výnosy z elektronického obchodování u značek Epicurious i Self zvýšily v březnu meziročně o více než 70%.

"Není to jen provoz, jsou to informační bulletiny, doporučení ze sociálních sítí, opravdu všechno, co děláme, využíváme všechny přidružené zdroje příjmů," říká David Tamarkin, digitální ředitel značky Epicurious. „Lidé se obracejí k vlastnímu vaření, a to nejen kvůli pohodlí, ale z nutnosti, a mnoho lidí to dělá poprvé."

Zejména se v březnu meziročně téměř ztrojnásobily tržby za dodávku jídel a vzrostly také prodeje výrobků na vaření a pečení doporučené redaktory Epicurious, včetně například kuchyňských vah, jejichž prodej se od začátku pandemie desetinásobně zvýšil.

Zkušenosti dalších vydavatelů lifestylových časopisů najdete v rozsáhlém článku na webové stránce Folio Mag

Zdroj: WAN-IFRA Executive News Service, 6. května 2020