Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Slavnostní zahájení projektu Čtení ti sluší a Kniha ti sluší

24. 4. 2020

Slavnostní zahájení projektu Čtení ti sluší a Kniha ti sluší

Dne 23. dubna 2020 byl oficiálně slavnostně zahájen projekt Čtení ti sluší, v jehož rámci mají čtenáři možnost přeplatit si celkem 74 různých titulů deníků a časopisů od českých vydavatelů periodického tisku a to za zvýhodněných podmínek.

Od 27. dubna 2020 bude v souvislosti se znovuotevřením velké části knihkupectví uzavřených kvůli regulačním opatřením v rámci koronavirové epidemie možné využít také poukazy v hodnotě 50 Kč na nákupy knih v ceně vyšší než 300 Kč v rámci projektu Kniha ti sluší.

Projekt pořádá letos poprvé společně Unie vydavatelů a Svaz českých knihkupců a nakladatelů s cílem podpořit zájem veřejnosti o tištěná média. Chceme také upozornit na význam dodržování autorských práv a prosazování práv vydavatelů v digitálním prostředí. V neposlední řadě chceme také připomenout význam svobody tisku jako základní podmínky existence demokratické společnosti a téma důvěryhodnosti, kvality a hodnoty profesionálně vytvářeného obsahu v potírání dezinformací. To je téma zvláště aktuální v těchto dnech, kdy jsou občané vystaveni záplavě různých informací v nichž hledají pomoc, jak se orientovat a přijímat vhodná rozhodnutí pro to, jak se chovat a jednat.

U příležitosti slavnostního zahájení se uskutečnil video stream v rámci kterého vystoupili ambasador projektu, herec Jan Potměšil, předseda Svazu českých knihkupců a nakladatelů Ing. Martin Vopěnka a výkonný ředitel Unie vydavatelů Ing. Václav Mach.

Se záznamem přenosu ze zahájení se můžete seznámit zde.

Projekt byl dnes zahájen proto, že na 23. dubna každoročně připadá Světový den knihy a autorských práv a poběží do 3. května, což je Světový den svobody tisku.

Přístup k objednání předplatného je pro časopisy na webově stránce www.casopistislusi.cz, kde je k dispozici přehled jednotlivých titulů nabízejících zvýhodněné předplatné a je zde možnost vstupu do jednotlivých e-shopů, kde objednání probíhá. Předplatné deníků je přístupné na adrese www.novinytislusi.cz.

Zahájení této části projektu předcházela inzertní kampaň, v jejímž rámci bylo distribuováno v titulech vydavatelů podporujících projekt a prostřednictvím distribučních kanálů knihkupců distribuováno 300 000 letáků, které informují o akci a zároveň slouží jako kupony při zvýhodněném nákupu knih.

Více informací o projektu a tématice významu tištěných médií najdete na webové stránce www.ctenitislusi.cz

 

Zdroj: vlastní zpráva