Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | PNS vyjádřila připravenost převzít distribuci časopisů na předplatné

30. 3. 2020

PNS vyjádřila připravenost převzít distribuci časopisů na předplatné

První novinová společnost, která je největším distributorem tisku v České republice, se rozhodla nabídnout vydavatelům tisku možnost doručování časopisů distribuovaných předplatitelům. Uvedl to člen představenstva PNS, a. s. Ondřej Vaňha na dotaz odborného webu MediaGuru.

PNS se dosud soustřeďovala především na dodávku tisku na prodejní místa pro volný prodej a na distribuci deníků na předplatné.

Jak vyplývá z vyjádření představitele PNS, firma původně plánovala zahájit doručování časopisů na předplatné až ve druhé polovině letošního roku. Vývoj situace v souvislosti s rozšířením koronavirové nákazy však způsobil, že Česká pošty, jež byla hlavním dodavatelem časopisů na předplatné jednotlivým spotřebitelům, přesunula jejich distribuci do druhé poloviny týdne. To způsobuje zpoždění při doručování titulů, které vychází v první polovině týdne. Tím se otevřel pro PNS nový tržní prostor.

K této nové aktivitě se O. Vaňha vyjádřil pro Media Guru takto: „PNS je distributorem předplatného deníků. I díky tomu má distribuční síť a procesy pro distribuci předplatného časopisů připravenou. V těchto dnech již s některými vydavateli jednáme o převzetí distribuce… Jakýkoliv vydavatel se na nás může obrátit přímo. Ať už na mě, nebo na svůj kontakt v PNS a projednat jeho očekávání a podmínky přechodu. Pokud se dohodneme, tak vzhledem k dostatečným kapacitám, které máme k dispozici, bude pak jen otázkou dní, než budeme moci zahájit distribuci jejich titulu.“

Vydavatelé časopisů obdrží v nejbližších dnech konkrétní nabídku.nebo se mohou obrátit přímo na PNS prostřednictvím svých stávajících kontaktů nebo e-mailové adresy predplatne@pns.cz

Zdroj: www.mediaguru.cz