Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Britská Market Research Society doporučuje přerušit face-to-face výzkum jako odpověď odvětví na Covid-19

27. 3. 2020

Britská Market Research Society doporučuje přerušit face-to-face výzkum jako odpověď odvětví na Covid-19

Britská Market Research Society doporučuje přerušit face-to-face výzkum jako odpověď odvětví na Covid-19

Britská Market Research Society (MRS) doporučila, aby se během epidemie Covid-19 neprováděl face-to-face výzkum, takže agentury upravují své postupy v reakci na vládní doporučení s cílem omezit sociální kontakt.

Doporučení MRS bylo vydáno v reakci na rizika pro veřejné zdraví spojená s face-to-face výzkumem.

Jane Frostová, výkonná ředitelka, MRS, uvedla: „Toto jsou mimořádné a nejisté časy pro nás všechny. Naší prioritou bude vždy zdraví členů MRS a jejich rodin, takže budeme i nadále naslouchat vládním radám ohledně šíření Covid-19.

„V souladu s tím a vzhledem k jasným rizikům pro veřejné zdraví máme nyní pocit, že nemáme jinou možnost, než doporučit, aby se v této době neprováděl face-to-face výzkum. K tomuto rozhodnutí jsme nepřišli lehce a porozumíme možným důsledkům pro terénní práce a pro ty, kteří jsou samostatně výdělečně činní nebo nemají v našem odvětví smlouvy na hodinovou odměnu. Budeme s našimi členy dále hovořit, abychom jim v tomto období co nejlépe poradili, a budeme aktualizovat pokyny na našich webových stránkách v souladu s nejnovějšími vládními radami.“

Frostová řekla, že MRS komunikuje s vládou jménem sektoru, aby ji informovala o obavách z dopadu na výzkumné pracovníky. „Doufáme, že v nejbližších dnech bude vydáno oznámení o tom, jak vláda navrhuje pomoci lidem, kteří jsou samostatně výdělečně činní, nebo nepracují za hodinovou odměnu," dodala.

MRS také vyzvala organizace k informování všech svých zaměstnanců a kolegů, kteří byli zasaženi infekcí o Market Research Benevolent Association (MRBA).

Obrátili jsme se na několik výzkumných agentur, abychom se zeptali, zda mění své postupy sběru dat, zda radí zaměstnancům pracovat z domova a jaké přístupy používají, aby se jinak přizpůsobili a přizpůsobili se problémům, které pandemie představuje.

Podobně reagovala na situaci například agentura Nielsen v Maďarsku, která ve svém prohlášení oznámila, že od začátku dubna přerušuje terénní výzkum.

Zdroj: www.research-live.com