Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Koronavirová krize zvyšuje prodej časopisů vydavatelství Gruner + Jahr

26. 3. 2020

Koronavirová krize zvyšuje prodej časopisů vydavatelství Gruner + Jahr

Zájem o časopisy z nakladatelství Gruner + Jahr v důsledku koronavirové krize jasně stoupá.

Potřeba informací v důsledku koronavirové pandemie jasně zvyšuje nejen užívání digitálních médií, ale také časopisů. Jak nově uvádí německé vydavatelství Gruner + Jahr, roste tento týden zájem o jím vydávané zpravodajské časopisy, časopisy o vědě a společenské časopisy.

Prodej časopisů G + J, zejména v maloobchodních prodejnách s potravinami, se od začátku krize zvýšil přibližně o deset procent. To se týká například časopisů „Stern“ a „Gala“. Zjevná je však také vysoká poptávka po titulcích s opačným zaměřením: „Geo Wissen Gesundheit“ s číslem 13/2020 (téma jóga, meditace) dosahuje v současné době zhruba o 30 procent vyššího prodeje, než ve stejném období minulého roku.

Podle tohoto hamburského vydavatele již několik dní výrazně roste počet předplatných časopisů. Míra úspěchu při telefonické rekturaci předplatitelů „Sternu“ se zvýšila o 120 procent, časopisu „Brigitte“ o 90% a u „Geolino“ o 33%.

Frank Thomsen, vedoucí komunikace G + J, k tomu uvádí: „Německo čte - a to nejen digitálně. Časopisy mají v této krizi zvláštní význam: jako zdroj informací a také místa pro odpočinek nebo pro hledání tužeb. Že proto lidé využívají spolehlivé značky, ukazují, jasně naše nejnovější trendy.“

zdroj: WAN-IFRA Executive News Service, 25. března 2020