Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Akce WAN-IFRA na podporu vydavatelů

25. 3. 2020

Akce WAN-IFRA na podporu vydavatelů

Světová asociace vydavatelů novin a zpravodajství WAN-IFRA spustila sérii webinářů, které se zabývají hlavními hrozbami, kterým čelí v současné situaci noviny a zpravodajská média. Webináře čerpají z praktických zkušeností médii z celého světa. Program webinářů se postupně rozšiřuje na základě dotazů od členů WAN-IFRA. Úplný seznam je postupně zveřejňován na speciální webové stránce coronanewsroom.org/webinars nebo na events.wan-ifra.org/webinars.

Program webinářů:

Výroba novin a COVID-19 - Jak řešíme obavy z novinového papíru?

25. března 2020 od 14:00 hod.

Registrace zde

Řečníkem pro tento webinář je Dr. Rick Stunt, Group Paper Director, DMG-Media v Londýně. Ve světě novin je jen málo lidí, kteří o papíru vědí víc než Dr. Stunt. Je bývalým předsedou řídící rady World Printers Forum a je držitelem titulu Ph.D v oboru fyzikální chemie. Stunt bude hovořit o logistice papíru v dobách COVID-19 a bude řešit obavy ohledně toho, zda papír je nositelem viru.

 

COVID-19: Zajištění bezpečnosti zpravodajů v terénu

26. března 2020 od 09:30 hod.

Registrace zde

Webinář se zaměří na odborné rady, praktické tipy a ukázky, které poskytne bezpečnostní a lékařský tým vzdělávacího centra KeyObjectives, partnera WAN-IFRA. Důraz bude kladen na zajištění maximálního plánování, přípravy a pohotovosti v případech zpravodajského pokrytí mimořádných zdravotních situací obecně a konkrétně v souvislosti s aktuálním vypuknutím Covid-19. Poskytne informace relevantní pro všechny novináře, kteří pracují v podmínkách pandemie. V rámci programu bude příležitost klást otázky přímo školitelům.

 

COVID-19: Etické standardy zpravodajství

2. dubna 2020 od 13:00 hod.

Registrace zde

Posílení etické stránky zpravodajství jako prostředku poskytování základních a přesných informací veřejnosti a zkoumání úlohy médií při odhalování rostoucího množství dezinformací o stavu epidemie.

 

Lokální transformace s Mitchem Pughem

22. dubna 2020 od 15:00 hod.

Registrace zde

Mitch Pugh bude hovořit o procesu digitální transformace v deníku Mail & Courier vydávaném ve městě Charleston v Jižní Karolíně a jak tento proces podporoval program Table Stakes. Pugh byl jedním z 10 vydavatelů, kteří se zapojili do projektu Subscriptions Lab v rámci Google News Initiative. Mitch Pugh obdržel ocenění Digital Innovator of the Year od Local Media Association’s za svůj hlavní příspěvek ke generování významného růstu digitálního předplatného ve své společnosti, která se v rámci tohoto kritéria stala lídrem ve svém odvětví.

WAN-IFRA zahájila provoz webu coronanewsroom.org, kde informuje o zkušenostech svých členů, osvědčených postupech a počinech, kterými pomáhá vydavatelům v této složité době.

Zdroj: zpráva WAN-IFRA