Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Vydavatelé pomáhají lidem orientovat v čase koronaviru

24. 3. 2020

Vydavatelé pomáhají lidem orientovat v čase koronaviru

Všichni společně se v těchto dnech nacházíme v obtížné situaci, jejíž dopady na naše odvětví lze zatím jen obtížně předpovídat. I v těchto podmínkách ale vydavatelé a jejich zaměstnanci naplňují s ohromným nasazením poslání, které má tisk ve společnosti. Jsou to samozřejmě hlavně lékaři, zdravotní sestry, hasiči, policie a další, kteří jsou oprávněnými hrdiny dneška a nacházejí se v první linii boje s koronavirovou epidemií. Ale také novináři, fotografové, reportéři a další tvůrci obsahu plní iniciativně své úkoly. Pomáhají tak v záplavě informací, které jsou nezřídka mylné a kolují chaoticky především na sociálních sítích, hledat a předávat dál ty, které jsou pravdivé, ověřené, spolehlivé a pomáhající lidem správně reagovat na vzniklou situaci.

Na pomoc vydavatelům zpřístupňujeme na této stránce materiály, které jim mohou pomoci řešit právní, obchodní a další problémy.

Zde jsou analýzy předních českých právních firem Havel & partners a Piersone.

Zde jsou informace a přístup na webový poradenský projekt Právo v roušce

Zde nabízíme přihlášku na prakticky orientovaný webinář k jednomu z aktuálně zásadních témat: případným nárokům na náhradu škod podle krizového zákona – Co by měli podnikatelé vědět a učinit nyní pro zvýšení svých šancí nárokovat kompenzaci vzniklých škod podle krizového zákona i vedle režimu záchranných balíčků připravovaných vládou? Webinář se koná ve čtvrtek 26. 3. 2019. Přihláška je zde.

 

 


zdroj: zpráva Unie vydavatelů