Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | WAN-IFRA zahajuje řadu akcí, které pomáhají urychlit, podporovat a koordinovat globální úsilí vydavatelů novin v boji s důsledky koronaviru

17. 3. 2020

WAN-IFRA zahajuje řadu akcí, které pomáhají urychlit, podporovat a koordinovat globální úsilí vydavatelů novin v boji s důsledky koronaviru

V souvislosti se svým trvalým závazkem zabývat se bezpečností novinářů a kontinuitou kritického poslání tisku pořádá WAN-IFRA sérii živých webových diskusí a webinářů, které mají řešit některé z hlavních výzev, kterým v souvislosti s rozšířením koronaviru čelí globálně noviny a zpravodajská média.

Na základě praktických zkušeností s médii z celého světa prozkoumají účastníci hlavní oblasti, v nichž jsou rozhodování, řízení a praktická opatření životně důležitá jak pro zajištění bezpečnosti novinářů a redakcí, tak i pro kontinuitu podnikání vydavatelů.

Obsah akcí se zaměřuje jak na redakční záležitosti, tak na systémy distribuce. Cílem je podělit se o zkušenosti některých nejvíce zasažených vydavatelů z celého světa, otevřít širokou diskusi o konkrétních místních způsobech reagování na situaci v různých zemích, iniciovat spolupráci a podporu podnikání pro vyrovnání se s dopady COVID-19 a mobilizovat globální zpravodajskou podnikatelskou komunitu ke kolektivní akci.

 

Webinář „Výroba novin v době COVID-19“

Koná se ve středu 18. března od 14:00 hodin

REGISTRACE

Alice Wong, hlavní produkční redaktorka časopisu South China Morning Post, a Silvio Da Giau, technický ředitel společnosti Athesis, vydavatele novin L'Arena v italské Veroně, budou diskutovat o bezprecedentních událostech, které se odehrávaly během minulého měsíce. Po prezentacích bude fórum otevřeno pro dotazy účastníků.

 

Panelová diskuse „COVID-19. Je vaše redakce připravena na dlouhodobé narušení činnosti?“

Koná se ve čtvrtek 19. března od 13:00 hodin

REGISTRACE

Klíčoví vedoucí různých redakcí budou diskutovat o redakčních strategiích a o tom, jak řídit zaměstnance a produkci zpráv. Redaktoři, kteří se ocitli v první vlně koronaviru, budou sdílet zkušenosti a postřehy, které jdou nad rámec pouhého povzbuzení vašich novinářů k práci z domova. Co byste měli dělat v očekávání dlouhodobého narušení činnosti?

V panelu se zúčastní: Warren Fernandez, šéfredaktor, The Straits Times, Singapur | Brian Rhoads, výkonný šéfredaktor, South China Morning Post, Hong Kong | Robyn Tomlin, výkonný redaktor, The News & Observer and the Durham Herald-Sun, USA | řídí: Dmitry Shishkin, Chief Content Officer, Culture Trip, Velká Británie

Tento webinář je bezplatnou službou pro členy vydavatelské komunity. Předběžná registrace je nutná. Těšte se také na další webináře v řadě Covid-19:

• Zajištění bezpečnosti terénních reportérů

• Etika a standardy novinářského podání Covid-19

 

Související články

Místní redakce v srdci italské krize Covid-19

Jak fungují redakce při vypuknutí Covid-19

Bezpečnostní opatření WAN-IFRA ke zmírnění dopadu koronaviru

#Journalism #Newsrooms #NewspaperProduction # COVID19

 

Zdroj: zpráva WAN-IFRA