Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Jednání Digital Innovators Summitu 2020 odloženo Konference se uskuteční v září souběžně s Kongresem FIPP v Portugalsku

13. 3. 2020

Jednání Digital Innovators Summitu 2020 odloženo Konference se uskuteční v září souběžně s Kongresem FIPP v Portugalsku

Svaz německých vydavatelů časopisů VDZ a Mezinárodní federace vydavatelů časopisů FIPP, společní organizátoři konference Digital Innovators´ Summit (DIS), dnes oznámili, že konání ročníku 2020 bude odloženo do září. Důvodem jsou dopady probíhající epidemie viru COVID-19.

Organizátoři k tomu ve svém sdělení uvádí: „Zdraví a pohodu našich účastníků, řečníků a obchodních partnerů bereme velmi vážně. Situace sedv souvislosti s rozšířením viru v posledních dnech výrazně zhoršila, protože v řadě zemí byla zakázána veřejná shromáždění, zavedena povinná karanténa a cestovní omezení.

Spolu s více než 60 řečníky a několika stovkami delegátů z více než 30 zemí, kteří jsou připraveni se zúčastnit, a s podporou velkých i malých, ale odhodlaných sponzorů, věříme, že je v zájmu všech, aby se konání summitu jen odložilo, ale aby akce nebyla zrušena úplně.

Proto jsme se rozhodli realizovat DIS 2020 souběžně s 43. světovým časopiseckým kongresem FIPP v portugalském Estorilu ve dnech 14. až 16. září 2020. Všechny stávající registrace delegátů zůstanou platné a děkuji vám všem za trpělivost a porozumění. Účastníci summitu budou za způsobené komplikace odměněni tím, že jim bude navíc poskytnut volný přístup na kongres FIPP.

 O podrobnostech budou organizátoři informovat v následujících dnech. Letošní DIS bude první, který se bude konat mimo Německo, ale jedná se pouze o dočasné opatření. V roce 2021 se DIS opět vrátí do Berlína.

Zdroj: zpráva FIPP