Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Rozhovor agentury dpa se Stephanem Scherzerem: Časopisy by měly rozvíjet svá audiologa

10. 3. 2020

Rozhovor agentury dpa se Stephanem Scherzerem: Časopisy by měly rozvíjet svá audiologa

Novinářka Anna Ringleová z německé tiskové agentury dpa, hovořila s generálním ředitelem Svazu německých vydavatelů časopisů VDZ Stephanem Scherzerem o významu zvukové značky (znělky) časopisů.

Z pohledu vydavatelského sdružení VDZ by časopisy v Německu měly investovat do svých vlastních audio značek. „Pokud se chce značka časopisu nalézat a být uznávána ve všech distribučních kanálech, pak je důležité, aby časopis měl také vlastní zvukovou značku,“ řekl generální ředitel Svazu německých vydavatelů časopisů (VDZ) Stephan Scherzer, německé tiskové agentuře. "Audio obsah ovlivňuje čtenářský trh." 26 procent všech Němců nyní pravidelně poslouchá podcasty. “Čtecí aplikace jako je Alexa, jsou pro čtenáře dalším velmi atraktivním kanálem. "Proto stále více a více značek časopisů investuje do inovativních zvukových formátů."

Zvukové znělky nebo „audio loga“ jsou něco jako rozpoznávací melodie - také známé jako rozhlasová znělka. Scherzer odkazoval na společnosti z jiných průmyslových odvětví, které svou zvukovou znělku používaly - jako příklad uvedl Deutsche Telekom. Co se týče příležitostí pro časopisový průmysl, řekl: „Je to další cesta, jak ukotvit svoji značku mezi čtenáři: prostřednictvím doteku, vzhledu, stejně tak i zvukem, který si s časopisem spojují.“

"Podcasty a chatboty jsou moderními prodejními kanály pro tiskový obsah," dodal. Zvukové logo bude v budoucnu nezbytné u novin a časopisů pro zachování věrnosti konzumenta obsahu značce a při komunikaci se značkou, protože Alexa nebo Google Home nemají žádnou obrazovku. "Proto se tento trend rozšiřuje i mezi vydavateli odborných titulů."

Pozn. Podcast je audio obsah dostupný na vyžádání. Chatboty jsou programy, které formou strojového učení a umělé inteligence simulují konverzaci s uživatelem nebo volajícím. Často poskytují osobě, se kterou mluví, předpřipravené odpovědi na určité okruhy často kladených otázek.

Zdroj: www.vdz.de