Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Axel Springer zakládá mezinárodní prodejní jednotku

26. 2. 2020

Axel Springer zakládá mezinárodní prodejní jednotku

Od 1. března 2020 zřizuje německé vydavatelství Axel Springer mezinárodní prodejní jednotku, která bude prodávat svých více než 70 mezinárodních mediálních značek v různých zemích různým zadavatelům reklamy. Poprvé tak budou mít mezinárodní klienti kromě německého portfolia značek přístup k nadnárodním reklamním příležitostem prostřednictvím značek mediálních produktů, jako je Insider Inc., UPDAY, POLITICO Europe či značek vydavatelské skupiny Ringier Axel Springer Media AG působící v zemích střední a východní Evropy. Díky nabídce této mezinárodní prodejní jednotky budou zákazníci moci oslovit více než 300 milionů uživatelů v přibližně 30 zemích.

Peter Würtenberger, 53 let, převezme kromě své funkce generálního ředitele UPDAY také strategické řízení nové jednotky. Nová mezinárodní prodejní jednotka, která bude úzce spolupracovat s Media Impact, je iniciativou Würtenbergera a bude těžit z jeho zkušeností a odborných znalostí při rozšiřování mezinárodního marketingového obchodu značky UPDAY v 16 zemích.

Robert Langenbach (35) převezme jako ředitel International Sales operativní řízení nové jednotky. Po čtyřech letech působení jako ředitel mezinárodní na platformě COMATCH se tak Langenbach vrací zpět do vydavatelství Axel Springer. V Axel Springer SE pracoval již od roku 2009 do roku 2016, naposledy jako vedoucí prodeje Media Impact pro POLITICO Europe. Ve své nové funkci ředitele pro mezinárodní prodej společnosti Axel Springer bude Robert Langenbach podléhat Peterovi Würtenbergerovi.

Peter Würtenberger k této události uvádí: „Axel Springer dnes svým mezinárodním mediálním portfoliem oslovuje více než 300 milionů uživatelů v přibližně 30 zemích. Naši reklamní partneři stále více žádají přeshraniční marketingová řešení. Prostřednictvím mezinárodní prodejní jednotky reagujeme na tyto požadavky trhu a umožníme našim zákazníkům oslovit vysoce atraktivní cílovou skupinu přes hranice států prostřednictvím na míru šitých kampaní. Jsem potěšen, že jsme v Robertu Langenbachovi dokázali získat vynikajícího marketingového odborníka pro operativní management, který s sebou přináší mnohaleté zkušenosti s globálními reklamními kampaněmi.“

Zdroj: WAN-IFRA Executive News Service, 26 února 2020