Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Světový kongres zpravodajských médií 2020

21. 2. 2020

Světový kongres zpravodajských médií 2020

Ve dnech 17. až 19. června 2020 proběhne ve španělské Zaragoze 72. světový kongres médií. Spolu s ním se uskuteční další akce, jako je World Digital Revenue Forum, World Editors Forum, Women in News Summit. Pořadatelem všech těchto akcí je Světová asociace vydavatelů novin a zpravodajství WAN-IFRA.

Světový kongres zpravodajských médií je každoročním vrcholným setkáním vydavatelů novin a zpravodajství z celého světa. Jeho program probíhá částečně společně s výše uvedenými akcemi. Další část programu je samostatná. Základní strukturu programu všech akcí ukazuje obrázek.

Kongresu se každoročně účastní na 1000 čelních představitelů vydavatelského odvětví z asi 80 zemí celého světa, reprezentujících více než 700 vydavatelských společností. 80 % účastníků tvoří vyšší vydavatelští manažeři. Roste účast žen na kongresu, které v současné době tvoří již asi 40 % účastníků.

Účastníci budou mít skvělou příležitost analyzovat a diskutovat o výzvách na současné křižovatce vývoje zpravodajského odvětví, které se týkají obsahu a technologií, reklamy a čtenářského chování, spolupráce v rámci odvětví. Na kongresu vystoupí více než 70 řečníků, kteří představí nejrůznější inovativní projekty realizované v různých částech světa. Kongres je výjimečnou příležitostí nejen k seznámení se s nejnovějšími trendy prostřednictvím předvedených prezentací, ale také k navázání osobních kontaktů s kolegy ze stejného odvětví.

Součástí programu bude také předání cen World Digital Media Awards, kterými budou oceněny nejlepší projekty, které již byly oceněny v roce 2019 v regionálních soutěžích inovativních digitálních zpravodajských projektů v Evropě, Asii, Africe, Severní a Latinské Americe. WAN-IFRA World Digital Media Awards je jedinou skutečně globální soutěží digitálních médií v oboru zpravodajských médií. Soutěž je rozdělena do 10 kategorií oceňujících vydavatele, kteří vytvořili průlomové digitální produkty, které zaujmou čtenáře při rozšiřování jejich online podnikání.

„Doufám, že v roce 2020 se větší část zpravodajského odvětví vzdá podnikání, které jsme tu měli v minulosti, a zaměřím se na rozvoj firem, které chceme, aby existovaly v budoucnu," řekl k programu kongresu Rasmus Kleis Nielsen z NiemanLab. „Jsme nadšeni, že můžeme uspořádat Světový kongres zpravodajských médií 2020 a jsme si jisti, že delegáti odhalí Zaragozu a Španělsko jako hosta se silným ohromujícím a stimulujícím účinkem," řekl Fernando de Yarza López-Madrazo, prezident WAN-IFRA a současně prezident správní rady španělského vydavatelství Henneo

Účastnický poplatek činí pro členy Unie vydavatelů  1090 € při přihlášení do konce dubna 2020, ro nečleny pak 1790 €. Při přihlášení po 1. 5. 2020 jsou ceny 1290 € pro členy Unie vydavatelů a 1990 € pro ostatní.

Program kongresu je dostupný na webové adrese akce.

Zde je k dispozici také seznam a profily hlavních řečníků.

Pro účastníky kongresu je také k dispozici studijní cesta, která se uskuteční před jeho konáním.

 

zdroj: zpráva WAN-IFRA a www.wan-ifra.org