Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Předplatitelé tisku v Německu nadále trvají na tom, aby jejich noviny byly tištěné

30. 1. 2020

Předplatitelé tisku v Německu nadále trvají na tom, aby jejich noviny byly tištěné

Více než tři čtvrtiny (77 procent) obyvatel Německa ve věku od 14 do 29 let považuje elektronická vydání za rozumnou alternativu k tištěné edici. V celkové populaci tvoří tato skupina podíl 59 procent. To znamená, že mladí čtenáři jsou otevřenější digitálním novinám. Mladší cílové skupiny jsou také nadprůměrně otevřené, pokud jde o jejich budoucí užití. Zatímco třetina (32 procent) z těch, kteří ještě nečetli elektronickou verzi, by si mohla v zásadě představit digitální čtení, tato ochota je ještě větší u osob mladších 30 let. Padesát čtyři procent z nich říká, že by ji bylo ochotnu užívat.

Toto jsou výsledky reprezentativního průzkumu trhu novin provedeného novinovou marketingovou společností ZMG, který byl zadán Německým svazem vydavatelů novin BDZV v lednu 2020. V něm se k elektronickým publikacím vyjádřilo více než 1200 osob. Data ukazují, že elektronická vydání mají velký potenciál zejména mezi mladší generací - hlavně mezi těmi, kteří dosud noviny nečetli.

Ale ne všichni čtenáři jsou z digitálního čtení nadšeni. Pokud se každý den těšíte na vaše tištěné noviny, není snadné přejít na digitální verzi. 71 procent předplatitelů tisku by tištěné noviny velmi postrádalo, pokud by již neexistovaly. Digitální alternativa pro ně vlastně není, protože tři čtvrtiny (75 procent) si neumí představit čtení svého předplaceného tištěného titulu pouze jako elektronického vydání.

"Věrní předplatitelé tištěných novin trvají na jejich papírovém výtisku - v poštovní schránce časně ráno. Prozatím neexistuje žádný způsob, jak obejít fungující a cenově dostupnou doručovací infrastrukturu pro vydavatele,“ uvedl hlavní jednatel BDZV Dietmar Wolff.

Shrnutí výsledků výzkumu a grafika je dostupné zde.

 

zdroj: www.bdzv.de