Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Ředitelem World Printers Fora WAN-IFRA byl jmenován Ingi Olafsson

16. 12. 2019

Ředitelem World Printers Fora WAN-IFRA byl jmenován Ingi Olafsson

WAN-IFRA posiluje svou podporu tiskařské a produkční komunity přijetím Ingi Rafna Ólafssona, jmenovaného zároveň novým ředitelem World Printers Fora WAN-IFRA. Bude nástupcem Manfreda Werfela, který odešel do důchodu na začátku tohoto roku.

Ólafsson, islandský státní příslušník, byl v posledních několika letech zodpovědný za řízení průběžného vzdělávání pro grafický a vydavatelský průmysl na Islandu. Předtím byl ad-production managerem Morgunbladid, největšího deníku v zemi.

Je držitelem bakalářského titulu v oboru Newspaper Operations Management na Rochesterském technologickém institutu v New Yorku a MBA na University of Edinburgh. Ólafsson není ve WAN-IFRA nováčkem, neboť již za působení na univerzitě pracoval na podpoře technického týmu odpovědného za Mezinárodní klub pro kvalitu barev (INCQC).

Ve své nové roli bude Ólafsson koordinovat programy WAN-IFRA zaměřené na tiskové a produkční iniciativy. Je hlavní kontaktní osobou pro tiskovou a produkční komunitu v rámci World Printers Forum. Bude radit a poskytovat služby členům WAN-IFRA ve všech záležitostech souvisejících s tiskem a výrobou a bude rozvíjet strategický a operační výzkum, poznatky a vytváření sítí World Printers Fora. Sídlí v ústředí WAN-IFRA ve Frankfurtu nad Mohanem v Německu.

"Jsem velmi poctěn, že mohu spolupracovat s WAN-IFRA, členy Rady World Printers Forum a komunitou jako celkem." Máme vynikající organizaci ustavenou mým předchůdcem Manfredem Werfelem a členy World Printers Fora. Vydavatelé i dodavatelé jsou bohatými zdroji znalosti, aby bylo možno nadále posilovat agendu tohoto odvětví. Bude to vzrušující výzva pracovat na nových tvůrčích účelných a smysluplných cestách, jak v tomto směru asistovat členům WAN-IFRA,“ řekl Ingi Rafn Ólafsson, ředitel WAN-IFRA World Worlds Printers Forum.

„Je naprosto nezbytné pokračovat v našem úsilí o modernizaci a adaptaci odvětvových nástrojů světové tiskové produkce. Sektor tisku představuje více než 80% výnosů odvětví. Nejde jen o zásadní příspěvek k transformaci tisku, ale také o pilíř přístupu pro všechny čtenáře na všech platformách. Know-how, které Ingi Ólafsson přináší, umožní konsolidovat a obnovit programy vytvořené jeho předchůdci, zejména Manfredem Werfelem, jehož výjimečný příspěvek v posledních letech oceňuji,“ dodal Vincent Peyrègne, generální ředitel WAN-IFRA.

Zdroj: zpráva WAN-IFRA