Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Virtuální módní reklamy v tištěných médiích

19. 11. 2019

Virtuální módní reklamy v tištěných médiích

Kampaň Eterna mění tiskové reklamy na reklamní klipy. U reklamy vytvořené poprvé v rozšířené realitě dochází k posunu tiskové reklamy: kombinace tisku a rozšířené reality promění tiskové reklamy v trojrozměrné reklamní klipy.

K reklamním motivům byla přidána digitální vrstva, která při pohledu přes chytrý telefon uvede reklamní sdělení do pohybu. Kampaň je výsledkem spolupráce německých agentur skupiny Serviceplan: Tisková kampaň je od hlavní agentury Serviceplan Campaign, mediální plán od Mediaplus a koncept, jakož i technická implementace reklamy v rozšířené realitě z berlínské agentury Saint Elmo.

Reklamy, které jsou v tomto období k vidění v různých titulech o módě a životním stylu, využívají rozšířenou realitu (AR) k vylepšení  prezentace módy v animované podobě. Jedná se o nový způsob brandingu a převádění produktů v tisku. Módní značka Eterna takto propaguje dámské halenky pomocí tiskové reklamy při využití AR. Čtenáři mohou oživit virtuální reklamní motivy naskenováním QR kódů v reklamách pomocí smartphonu. Po potvrzení klepnutím se na displeji mobilního telefonu se spustí animace v AR. Novinkou je, že není nutné instalovat aplikaci.

Kombinace tisku a rozšířené reality nejen promění tiskovou reklamu v trojrozměrné reklamní klipy, ale také poskytne přímé odkazy na produkty značky Eterna. Jedním klikem se potenciální zákazníci během animace ocitnou přímo v obchodě a mohou si tam koupit odpovídající produkt.

zdroj: WAN-IFRA Executive News Service, 19. listopadu 2019