Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Portugalský Estoril bude hostit Světový kongres časopiseckých médií FIPP 2020

15. 11. 2019

Portugalský Estoril bude hostit Světový kongres časopiseckých médií FIPP 2020

Mezinárodní federace vydavatelů časopisů FIPP oznámila, že Světový kongres časopiseckých médií FIPP 2020 se bude konat v portugalském Estorilu ve dnech 15. – 16. září 2020. Jednání bude předcházet zahajovací recepce večer 14. září.

Kongres je akcí, na které se schází špičkoví mediální manažeři z celého světa, sdílí tam své nápady, diskutují o nových trendech, předvádí inovace a nachází best practices v mediálním průmyslu.

Dříve se Světový kongres FIPP konal každé dva roky, ale od roku 2020 bude každoroční akcí, která bude odrážet rychlé tempo změn v médiích.

"S potěšením oznamujeme na probíhajícím Kongresu dvě důležité změny. První z nich je, že příští kongres FIPP se bude konat již v roce 2020 a poté se změní frekvence jeho konání na roční. Díky rychlému tempu změn v našem odvětví je to logický krok a po 94 letech konání kongresů FIPP si myslím, že jsme na to připraveni!“ řekl James Hewes, prezident a generální ředitel FIPP - Connecting Global Media.

„Program kongresu je nyní neuvěřitelně rozmanitý, stejně jako podnikání našich členů. Zabýváme se mimo jiné digitálními a tištěnými médii, inovacemi, sociálními sítěmi, videem a akcemi - všemi složkami činnosti úspěšných firem v oblasti vydávání časopisů. Každoroční akce nám umožňuje lépe odrážet rychlé tempo vývoje všech těchto témat,“ řekl Hewes.

Kromě toho oznámil, že FIPP World Media Congress 2020 bude pořádán ve spolupráci s Distripressem, mezinárodním sdružením zaměřeným na svět digitální a tiskové distribuce novin a časopisů.

„Jsme také potěšeni, že můžeme oznámit naše partnerství s Distripressem při pořádání kongresu v roce 2020." Budeme sdílet společné místo konání v Estorilu, přičemž obě skupiny delegátů budou mít přístup k programům konferencí obou organizací,“ řekl Hewes. „S očekáváným počtem přibližně 1000 delegátů bude v Portugalsku příležitost k vytváření společné sítě větší než kdy jindy, stejně jako příležitost ke sdílení informací a odborných znalostí napříč odvětvím. Je to důležitý krok pro obě organizace a jsme rádi, že jsme vytvořili tento inovativní přístup k akcím, které pořádáme.“

„Cílem této spolupráce je posílení inovací a sdílení informací," řekla Carine Nevejansová, prezidentka Distripress.

Zdroj: zpráva FIPP