Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Na Světovém kongresu časopiseckých médií v Las Vegas byly vyhlášeny výsledky soutěže FIPP Insight Awards 2019

14. 11. 2019

Na Světovém kongresu časopiseckých médií v Las Vegas byly vyhlášeny výsledky soutěže FIPP Insight Awards 2019

Ve dnech 12. až 14. listopadu 2019 probíhá v americkém Las Vegas 41. světový kongres časopiseckých médií pořádaný mezinárodní federací vydavatelů časopisů FIPP. Na slavnostním shromáždění účastníků kongresu byli vyhlášeni vítězové letošního ročníku mezinárodní soutěže výzkumů zaměřených na podporu časopiseckých médií FIPP Insight Awards 2019.

Každoroční ceny FIPP Insight Awards podporované UPM, The Biofore Company, vyhodnocují a oceňují nejlepší výzkumné a insightové iniciativy z časopiseckých médií z celého světa.

Vítězové byli představeni Jamesem Hewesem, prezidentem a generálním ředitelem FIPP. O vítězích rozhodla mezinárodní porota složená z členů výzkumného výboru FIPP. Oceněnými se stali :

 

Kategorie: NEJLEPŠÍ OBCHODNÍ VÝSLEDKY

Zlatá cena

Síla pozitivity

Vydavatel: Hearst UK

Výrok poroty:

Jedná se o zajímavou studii, která vyústila v pozitivní výsledky. Testuje teorii, že pozitivní lidé, kteří čtou pozitivní obsah, jsou více angažovaní, otevřenější, cílevědomější a produktivnější. Studie se řadí na špičku v oblasti inovací a využití výzkumu.

Co je na tomto průzkumu příjemné, je to, že opravdu je tím, co o sobě tvrdí - nejedná se pouze o externí sdělení, které správně prosazují, aby dosáhli návratnosti výnosů. Je to také jádro jejich vnitřní kultury. To je důvod, proč je tento výzkum tak silný!

 

Stříbrná cena

House & Leisure

Vydavatel: Associated Media Publishing

Výrok poroty:

Gratulujeme titulu House & Leisure k vynikajícímu redesignu značky. Toto je skvělá případová studie o transformaci značky. Projekt zdůrazňuje, že je důležité, aby byl relevantní pro trh a současně udržoval integritu značky. Výsledky prokázaly meziroční nárůst nákladu, což by pro značku mohlo znamenat více příjmů. Projekt má vysokou relevanci a výsledky a je středně přínosný z hlediska inovací.

 

Kategorie: NEJLEPŠÍ PODPORA PRO ČASOPISECKÁ MEDIA

Zlatá cena

Věnujte pozornost

Vydavatel: Magnetic

Výrok poroty:

Vydavatelství Magnetic chytře využilo název studie, Věnujte pozornost! pro zahájení aktivit, které upoutávají pozornost, jako je specializovaná mikrosite, komerčně přizpůsobené obálky časopisu a materiály distribuované agenturám ve vlastních značkových krabicích.

Magazínová média tvrdě pracují na tom, aby agenturám a inzerentům prokázala efektivitu reklamy a pozitivní návratnost investic. Studie poskytuje informace použitelné napříč vydavatelskými značkami a zeměmi. Vyznačuje se vysokou mírou relevance, percepce a přenositelnosti, a proto ji mohou používat všechny země.

Magnetic upoutal pozornost rozhodčích! Je to zajímavý výzkum s povzbudivými výsledky a porotci se těší, až uvidí jeho komerční dopad v budoucnosti.

 

Stříbrná cena

Inspirační body

Přihlašovatel: ARI - Španělská časopisová mediální asociace

Výrok poroty:

Skutečně inspirativní strategie pro propagaci časopisových médií. ARI Inspiration Spots ve Španělsku upoutaly pozornost agentur vytvořením jedinečných zážitků prostředí novinových stánků na stěnách mediálních agentur. Brilantní provedení, jednoduché a elegantní, které vytváří stojan pro časopisy. Kampaň je vzorem pro organizace a vydavatele časopisů po celém světě, které mohou jít v jejích stopách.

 

Stříbrná cena

# WakeUp & Create

Vydavatel: Condé Nast Španělsko

Výrok poroty:

Členové poroty si tento projekt zamilovali a těší se na další informace o budoucích výsledcích u spotřebitelů. Iniciativa společnosti Condé Nast #wakeupandcreate skvěle dosahuje cílů stanovených pro kampaň a dosahuje nejvyššího výsledku z hlediska tvůrčí inovativnosti. Kampaň neslouží pouze jako multimediální prezentace jejich talentů z Creative Studio, ale také připomíná ostatním vydavatelům staré pořekadlo „člověk musí utratit, aby vydělal“.

 

Kategorie: NEJLEPŠÍ PRIMÁRNÍ VÝZKUMNÝ PROJEKT B2B

 

Stříbrná cena

Defiant

Vydavatel: Bauer Media Australia

Výrok poroty:

Bauer Media odkryl téma, které bylo již delší dobu nepovšimnuté, a to sice kupní síla a význam žen 50+. Studie určená pro reedukaci reklamního průmyslu odhaluje sílu, víru a postoje této ženské skupiny. Studie Defiant má vysokou relevanci, percepci, přenositelnost a informační význam i pro jiné trhy.

I když to není inovativní projekt sám o sobě, je pro mateřskou zemi velkou iniciativou. Vzhledem na silný obsah se soudci těší, že v budoucnu se ukáže, jaký je obchodní dopad studie na příjmy vydavatele.

 

Stříbrná cena

Big Mag

Zadavatel: MMA - Nizozemská asociace časopisů

Výrok poroty:

Asociace Big Mag se chystá podrobně prozkoumat aktuální roli a jedinečnou hodnotu značek časopisů. Soudci uvedli, že se jedná o dobrý solidní výzkumný projekt se zajímavými novými a komerčně využitelnými výsledky, včetně nových poznatků o používání značek časopisů na více platformách.

Výsledky studie poslouží jako vstup pro realizaci projektu, který má být zahájen v roce 2020, včetně reklamní kampaně.

 

Stříbrná cena

Srdce Británie

Vydavatel: TI Media/Differentology

Výrok poroty:

Zpráva a podpůrné materiály Heart of Britain jsou určeny jako nástroj na inspirování změny vnímání a validace podhodnocených demografických skupin. Studie sice vrhá světlo na tuto skupinu, ale neprokazuje silný význam pro trendy v odvětví, ani neprokazuje jasný výsledek a výstup výzkumu. Soudci se těší na výsledky a výstupy výzkumu v budoucnu.

 

Kategorie: NEJLEPŠÍ POUŽITÍ VÝZKUMU V B2B

 

Zlatá cena

Vědomý dosah

Vydavatel: Axel Springer

Výrok poroty:

Soudci u této kampaně ocenili skvělou novou perspektivu s odvážnými ambicemi a dobrou spoluprací mimo okruh časopisů. Výsledky z poslední vlny dat identifikují vedoucí síly ze studie z roku 2018.

Komplikovaný multiplatformový projekt zdůvodňuje výhody, které mají tradiční média ve srovnání se sociálními sítěmi. Výzkum proto v soutěži vysoce skóroval z hlediska kritérií relevance, inovativnosti a využití (inovativní využití poznatků výzkumu).

Zdroj: zpráva FIPP