Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Na Světovém kongresu časopisů vystoupí řečníci z mnoha mediálních odvětví

11. 9. 2019

Na Světovém kongresu časopisů vystoupí řečníci z mnoha mediálních odvětví

Ve dnech 12. až 14. listopadu 2019 proběhne v Las Vegas 42. světový kongres časopisů. V předchozích článcích jsme již na jeho konání upozorňovali v řadě článků přístupných zde a zde a zde.

Kongres se koná jednou za dva roky a je největším světovým setkáním vydavatelů časopisů, časopiseckých manažerů a dodavatelů řešení a služeb v mediálním odvětví.

Kongres FIPP je příležitostí k propojení s globálními partnery, získání znalostí potřebných v dnešním globálním mediálním průmyslu a posílení vlastního vydavatelského podnikání v budoucnosti. Účastníci se seznámí s nejnovějšími trendy a případovými studiemi úspěšných řešení realizovaných v různých místech světa. Kongresu se účastní zpravidla asi 800 předních osobností časopiseckého odvětví.

Program kongresu je v letošním roce širší a komplexnější, než kdykoliv v minulosti a zahrne řadu tematických akcí. Kongres bude sestávat z 60+ přednášek a seminářů, na kterých vystoupí 100+ vedoucích představitelů mediálního průmyslu, kteří budou sdílet výsledky výzkumů, své poznatky, zkušenosti a osvědčené postupy.

 V rámci programu vystoupí  také řada prezentátorů, kteří přímo nereprezentují časopisecké odvětví, ale pochází z dalších mediálních sektorů nebo spolupracujících odvětví. Zde je několik příkladů těchto řečníků, na které upozorňuje pořadatel kongresu - FIPP.

1. e-Gaming je obrovský obchod. Mitch Berman bude moderovat rozhovor s Jill Wilsonovou z Jam City, Lukeem Stepletonem z 3Blackdot a Mattem Edelmanem z Verizon Media o tom, co se vydavatelé mohou naučit z oblasti zábavy a her a jak hráči vytvářejí komunity.

2. Keyvan Peymani ze Salem Partners má zkušenosti s některými z největších zábavních a technologických společností, včetně Disney, Netflix, Warner Bros a AWS. Keyvan disponuje přehledem o technologiích, které ovlivňují média, a bude se s účastníky dělit o myšlenky o tom, jak 5G ovlivní vydavatelské podnikání.

3. Mia Stellbergová, olympijská a e-sportovní trenérka vysvětlí, jak se můžeme poučit z její práce při vytváření a udržování konkurenceschopnosti lidí.

4. Vysocí manažeři mohou také vyhořet. Spisovatel Keith Lawrence se připojí ve Vegas do diskuse o tom, jak určité zvyky mohou pomoci vysoce úspěšným lidem prosperovat a přežít na vedoucích místech i v životě. Autor bude na kongresu také k dispozici pro podepisování svých knih a diskusi.

5. Leonard Brody, spoluzakladatel a předseda, Creative Labs, JV agentury Creative Artists Agency, podnikatel a nejprodávanějším autor v USA bude hovořit o tom, jak jejich klienti - sportovní hvězdy a celebrity - rozvíjejí své značky.

6. Chantal Rickardsová je odcházející generální ředitelkou Britské akademie filmového a televizního umění v Los Angeles. Poslední čtyři roky strávila v LA a s účastníky kongresu se podělí o poznatky z oblasti vývojových trendů filmového průmyslu (a TV).

7. S legalizací (celého nebo části) odvětví zabývajícího se výrobou a zpracováním konopí na několika trzích v Severní Americe se v ekosystému konopí otevírají obrovské nové obchodní příležitosti. Josh Campbell je jedním z průkopníků. Na kongresu představí, jak přistupuje k vývoji produktů v oblasti konopí.

8. Soukromí, bezpečnost a důvěra jsou v onlinu hlavním bojištěm. Účastníci se seznámí s tím, jak společnosti, jako je Google, vidí uvedená nebezpečí a chtějí pomoci uživatelům internetu, aby se stali chytřejšími v prostředí online. Na druhou stranu se do programu zapojí například Ting Cai ze společnosti Microsoft a bude diskutovat o datech a tom, co je na nich dobré, špatné a ošklivé.

9. Představitel amerického maloobchodního gigantu Barnes & Noble's, Krifka Steffey, bude hovořit o perspektivách, které vidí z maloobchodního pohledu, pokud jde o časopisová média v USA, a o tom, co by to mohlo vypovídat o budoucích trendech.

10. Robin Warner z Oaklins, DeSilva + Phillips vystoupí v rozhovoru o neustále se měnícím prostředí vlastnictví médií o tom, co se děje ve světě vydávání knih a závěrech, které z toho lze vyvodit.

11. Joe Tomlinson je moderátorem jedné z nejpopulárnějších britských online fotbalových show. Na kongresu přiblíží, jak se vášeň stala obchodem, a co to vyžaduje, aby to fungovalo.

Podrobný časový program kongresu je k dispozici zde.

 

Účastnický poplatek pro členy Unie vydavatelů představuje 2 565 dolarů. Tato zvýhodněná cenová nabídka platí do 25. září 2019.

Webová stránka kongresu: https://www.fippcongress.com

 

Zdroj: vlastní zpráva