Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Další kolo soutěže International Color Quality Club proběhne ve zlepšené podobě

21. 8. 2019

Další kolo soutěže International Color Quality Club proběhne ve zlepšené podobě

Mezinárodní klub pro kvalitu barev (ICQC) 2020–2022, jediná celosvětová soutěž v kvalitě tisku pro noviny a časopisy, se opět vrací a registrace začíná od 20. srpna 2019. První registrovaní účastníci dostanou příležitost zúčastnit se bezplatně testovací fáze koncem roku 2019 a začátkem roku 2020.

Nadcházející ročník soutěže Color Quality Club zahrnuje významné změny v postupech hodnocení a do samotné soutěže přidává celou řadu čerstvých podnětů. Jaké jsou tedy tyto nové prvky v soutěži?

Harmonogram soutěže byl změněn tak, aby se snížila námaha a zvýšila soutěživost

Soutěžní období je zkráceno ze tří měsíců na jeden měsíc (březen 2020). Účastník tedy musí zaslat soutěžní výtisky pouze jednou namísto dřívějších tří, což snižuje zatížení.

Flexibilita znamená větší komfort

ICQC 2020–2022 nabízí flexibilní rozvrh výběru výtisků, který si může určit účastník. Účastníkovi to nabídne pohodlí při volbě vlastního týdne během března 2020 s ohledem na rozvrh vydávání, pracovní vytížení a možnosti pracovní síly.

Zcela nový software

Nové softwarové rozhraní, které zjednodušuje a zvyšuje interferenci s výsledky. Například je do webové zprávy přidán interaktivní 3D barevný gamutový model, který lze otočit o 360 stupňů, aby se zobrazily odlehlé části tištěné barevné škály proti cílovému gamutu. To usnadní zobrazení při porovnání dvou barevných ploch.

Vydavatelé a tiskárny mohou zaregistrovat jeden nebo více publikovaných titulů bez ohledu na technologii tisku. Publikace, které uspějí se kvalifikovat za členy klubu, budou oznámeny v říjnu 2020. Pět vítězů bude rovněž zařazeno do „WAN-IFRA Star Club“. Jedná se o „síň slávy“ nejlepších tiskových publikací na světě.

 

Chcete-li se dozvědět více o soutěžních pokynech, termínech, poplatcích a registraci, navštivte webovou stránku COLOR QUALITY CLUB

Přihlásit se je možno prostřednictvím  webové stránky https://wan-ifra.awardsplatform.com/. Podrobný průvodce registrací je k dispozici zde.

Zdroj: vlastní zpráva