Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | 6 tipů, jak oslovit tiskem publikum upřednostňující digitální média

18. 7. 2019

6 tipů, jak oslovit tiskem publikum upřednostňující digitální média

Mladí spotřebitelé nečtou nic tištěného? Mimochodem! Millennials - ať už v USA nebo v Německu – si vysoce cení hmatatelné stejně jako uznání hodnot, které zprostředkuje tisk.

Mladá generace funguje digitálně, což ví každý. Čte si zprávy online a chatuje s přáteli na sociálních médiích po celý den. Ale přeci je přesto otevřena i jiným médiím a formám reklamy, které tuto rutinu porušují. Tak tomu je i v digitálně afinitním USA. Podle studie US Postal Service (USPS) většina mladých spotřebitelů ráda přijímá z 87 procent poštu. Také proto, že vyvolává dobré pocity. Například 75 procent se cítí důležitých, když dostávají poštu. Kromě pocitu ocenění chtějí 18- až 34 letí občané také tisk, protože přináší hmatové zkušenosti a emocionální spojení - obchodníci by to měli brát v úvahu při navrhování reklamních sdělení (viz tipy níže).

Tisk se rovná důvěra

Důležitým faktorem je také důvěra v to, co tištěné produkty zprostředkovávají. Stejně jako starší cílové skupiny. Pro mladší je v porovnání s jinými reklamními médii z 88 procent publikované v tisku bráno jako „oficiální“. 82% to považuje za důvěryhodnější. Němečtí spotřebitelé mají stejný názor. Podle studie Pew Research Center mají 18 až 29leté osoby mnohem vyšší afinitu k internetovým službám, ale preferují tisková média, pokud jde o spolehlivost informací.

To ovlivňuje - podle USPS - také nákupní chování: Například 62 procent millenniánů uvádí, že navštívili obchod po obdržení reklamního dopisu. To je více ve srovnání s generací X s 55 procenty nebo baby boomers s 52 procenty. Ale: Chtějí-li řešit milleniány, obchodníci musí spoléhat na správnou kreativu. Poskytovatel služeb direct marketingu Lending Science formuloval šest tipů:

1. Mailing by měl obsahovat prvky, jako jsou QR kódy nebo rozšířená realita pro propojení tiskové zprávy s videem a dalšími interaktivními materiály na webových stránkách nebo na stránkách sociálních médií.

2. Sdělení by mělo být jasné a snadno čitelné. Raději krátké úryvky místo dlouhého textu.

3. Marketingový jazyk se milleniánům příčí. Naproti tomu autentické skutečné poselství je lepší.

4. Vůně, zvuk a hmatové materiály podtrhují zkušenosti s inzerovanám produktem.

5. Millenniáni jsou charakterističtí soucitem a nutkáním zlepšit svět. Kampaně, které se věnují dobré věci, jako je darování procenta zisků humanitárním organizacim, uspokojují emocionální potřeby těchto mladých.

6. Žargon mládeže by měl být používán pouze šetrně. Příliš mnoho jeho užívání milleniány odpuzuje.

Důležitá čísla, fakta a trendy z oblasti dialogového marketingu lze nalézt v nové studii CMC Dialogpost společnosti Deutsche Post zde

Zdroj: WAN-IFRA Executive News Service, 17. července 2019