Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Jak vydavatelé časopisů snižují náklady na tisk a zlepšují zisky

1. 7. 2019

Jak vydavatelé časopisů snižují náklady na tisk a zlepšují zisky

Od změny frekvence vydávání a personálních reorganizací po automatizaci a vyčištění seznamu, vydavatelé jsou stále kreativní, pokud jde o zajištění dlouhodobé životaschopnosti.

Pokud jde o zlepšování zisku v tištěných časopisech, existuje tendence zaměřit se na nové způsoby řízení příjmů. Při současném pozorném sledování výdajů však může mít významný dopad i na konečný výsledek, dnešní mediální prostředí často vyžaduje vyváženou činnost.

„Víme, že čistá úsporná opatření nefungují,“ říká Erin O'Mara, prezident The Nation. „Vidíme to na úrovni zemí i v podnicích. Pokud se řezy dostanou příliš hluboko, mohou škrtit schopnost prosperovat. Všechny potenciální náklady musí být zváženy proti potenciální návratnosti, i když je tento návrat nejistý. “

Snížení nákladů znamená podívat se na výdaje napříč celou oblastí, od malých věcí, jako jsou kancelářské potřeby a cateringové obědy až po ty velké, jako je tisk a poštovné. Společnost Wainscot Media, vydavatel zákaznických časopisů distribuovaných ve zdravotnických a luxusních marketingových prostorách, přijala přístup ke snižování nákladů posuzovaný ve výborech, které sdružují zástupce prodejních a marketingových, redakčních, účetních a dalších oddělení, aby hledali oblasti, ve kterých lze dosáhnout nižší náklady.

„Je to dobrý přístup, protože je to úsilí celé společnosti,“ říká generální ředitel Mark Dowden. „Když pak dáte věci do pořádku, zdají se to být méně drakonické. Nepřijdou z vrcholu dolů.“

Redukce frekvence vydávání

Trend směrem k nižším, kvalitnějším tématům pokračuje, takže vydavatelé pokračují v implementaci snižování frekvence tištěných časopisů, z nichž poslední tento měsíc přišel od společnosti Meredith Corp., která představila plány na snížení frekvence Entertainment Weekly na měsíčník plán a oznámila větší investice do online platforem.

Vydavatel The Society of Human Resource Management se zaměřil na náklady na tisk a poštovné, když se rozhodl snížit frekvenci časopisu HR Magazine z 10 vydání za rok na čtyři. I když náklady na výrobu každého vydání vzrostly, protože čtvrtletní vydání jsou větší, celkové náklady se snížily. Organizace vydala doposud dvě čtvrtletní vydání a přechod byl úspěšný, říká viceprezident pro redakční záležitosti Tony Lee.

„Když snížíte produkci o 60%, nemusíte nutně snížit náklady na novináře na volné noze o 60%, ale my jsme se k tomu dostali docela blízko,“ říká Lee. „A dokázali jsme tyto peníze reinvestovat do digitálních iniciativ.“

Implementace automatizace

Vydavatelé hledají způsoby, jak využít automatizaci, aby zefektivnili své procesy, ať už se jedná o potenciální předplatitele, proces obnovy předplatného nebo dokonce o správu mezd. Se správným automatizačním programem nejenže tyto snahy snižují náklady, ale také uvolňují distribuční a marketingové pracovníky, aby pracovali na jiných věcech, které by mohly vyžadovat více lidského kontaktu.

„Malé provozní změny mohou znamenat hodně,“ říká O'Mara. „Používáme online bankovnictví a platíme prostřednictvím automated clearing house, které sice není revoluční, ale snižuje náklady na papír, poštovné, personál.“

Reorganizace nebo snížení počtu zaměstnanců

Nejvíce bolestivou strategií snižování nákladů pro většinu vydavatelů je samozřejmě snížení počtu zaměstnanců. Zdá se, že tempo propouštění v tištěných časopisech se letos poněkud zpomalilo (i když pokračovalo v novinách a digitálních médiích), ale stále ještě došlo k určitým škrtům, a to i ve společnostech Meredith, New York Media a v poslední době Pride Media.

Dokonce i časopisové společnosti, které neprovádějí propouštění, se pozorně zabývají pozicemi zaměstnanců, aby se přizpůsobily měnícím se požadavkům bez zvýšení počtu zaměstnanců.

„Před deseti, patnácti, dvaceti lety nebylo potřeba koordinátora sociálních médií nebo editora engegementu, producenta podcastů nebo editora newsletteru nebo online manažera,“ říká O'Mara. „Jsme strategičtí, abychom se ujistili, že se mandáty pracovních míst zaměstnanců vyvíjejí tak, aby zůstaly konkurenceschopné a relevantní na trhu. To znamená, že počet zaměstnanců neroste, ale personál je nasazen tam, kde je to potřeba.“

U menších vydavatelů může mít výrazný dopad i odstranění jedné pozice. Vydavatel časopisu Virginia Business Bernie Niemeier se loni rozhodl, aby jeho účetní odešel, a sám převzal jeho úkol (s pomocí externí firmy v době podávání daní).

„Neměl jsem pro tuto osobu jasnou kariéru, takže práce se měnila každých pár let a to mě stálo peníze, abych ji nahradila,“ říká Neimeier. „Jen jsem se naučil Quickbooks a začal jsem to dělat sám. Tato pozice s benefity se blíží částce 60 000 USD, takže je to pěkná úspora na součtovém řádku. “

Čištění seznamů příjemců

Vzhledem k tomu, že inzerenti stále častěji požadují data, kvalita seznamu vydavatele se ve většině případů stala důležitější než jeho velikost. Vytváření více zacílených seznamů nejen činí vydavatele přitažlivějšími pro zadavatele reklamy, ale poskytuje příležitost snížit náklady na tisk a zasílání výtisků na méně hodnotné, nezaujaté předplatitele.

„Na straně předplatného bylo vynaloženo mnoho investic, které se týkají získávání ziskovějších předplatných a vyřazení zdrojů s nižšími maržemi,“ uvedl prezident a výkonný ředitel společnosti Meredith Tom Harty.

To může být efektivnější způsob snižování nákladů na tisk a poštovné než ořezávání frekvence, říká Dowden.

„Stále máte své problémy a říkáte svůj příběh trhu,“ vysvětlil. „Omezování oběhu je něco neviditelného. Nesnižujete redakční kvalitu ani počet stránek. I když to inzerentům řeknete, nevadí jim to. Ořezání nejméně důležitých částí distribuce a snaha udělat lepší práci pro hlavní odběratele. “

Jednání s dodavateli

Vedoucí pracovníci vydavatelství říkají, že udržení smluv na několik let nebo méně časté vyjednávání a nákupy s jinými dodavateli je klíčem k tomu, aby se zabránilo tomu, aby se náklady nevyvíjely. Sdělili příběhy o nedávných úsporách nákladů na nájemném, zaměstnaneckých výhodách a poskytovatelích technologií prostřednictvím jednání.

Niemeier preferuje omezit smlouvy se svou tiskárnou na tři roky a začít vyjednávat novou smlouvu na začátku třetího roku.

„To vám dává čas na vyjednávání a můžete dokonce brzy začít s novou smlouvou,“ říká.

Další rozšiřování obsahu

Používání stejného obsahu více způsoby také umožňuje vydavatelům snížit náklady. Společnost Wainscot Media například vytváří několik vlastních publikací pro klienty ve stejném odvětví, ale v různých geografických oblastech.

„Pokud si dáváte pozor na geografii, můžete publikovat stejný redakční obsah buď bez jakýchkoliv změn, nebo s přizpůsobením napříč tituly,“ říká Dowden. „To byl způsob, jak efektivně růst. Zvyšujete produktivitu, aniž byste od lidí požadovali více práce tím, že obsah publikujete v různých kanálech. “

Pro více informací o tomto tématu se zapojte do sekce „Jak snížit náklady na tisk bez obětování kvality“ na veletrhu Folio: Show, který se bude konat v říjnu v New Yorku.

Seznamte se s autorem

 Beth Braverman

Beth Braverman je oceněná novinářka, která píše především o osobních financích, rodičovství a kariéře. Před zahájením svého podnikání v oblasti redakčních služeb strávila Beth sedm let v oblasti osobních financí v Money and The Fiscal Times a pracovala také jako novinářka a redaktorka podnikatelských časopisů.

Zdroj: WAN-IFRA Executive News Service, 1. července 2019