Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Vydavatelé nevydělávají z Apple News + příliš mnoho peněz

1. 7. 2019

Vydavatelé nevydělávají z Apple News + příliš mnoho peněz

Zdá se, že Apple News + se jen několik měsíců po svém uvedení do provozu hroutí, jak vyplývá z nových informací od zúčastněných vydavatelů časopisů, které publikoval web Business Insider.

Řada vydavatelů je  nespokojena s příjmy od Apple News +. Jeden z nich řekl Business Insider, že tržby jsou jen dvacetinou toho, co Apple slíbil, zatímco další uvedli, že příjmy jsou na stejné úrovni, jako tomu bylo u Texture, což není moc.

Jeden vydavatelský manažer řekl, že Apple představil, že vydavatelé získají desetinásobek příjmů, které získali přes Texture již na konci prvního roku provozu Apple News Plus. "Je to ale jen jedna dvacetina toho, co říkali," řekl manažer. "Očekávání se nepotvrdilo."

Jiní vydavatelé uvedli, že jejich příjmy z předplatného z Plus byly nižší nebo na stejné úrovni, jakou dosáhli na Texture, což bylo málo pro zahájení předplatného s tímto nástrojem.

Podle některých vydavatelských manažerů tým Apple News + požádal o informace uživatelů během schůzek týkajících se služby po jejím spuštění. Apple údajně uznal během setkání, že uživatelé Apple News jsou zmateni v případě rozdílu mezi bezplatnými články a placeným zpravodajským obsahem.

Vydavatelé nejsou spokojeni s časopiseckým layoutem zpravodajského obsahu a vedoucí pracovníci chtějí jednodušší způsoby převodu obsahu časopisu na obsah aplikace. "Nemyslím si, že se snaží [Apple News +]," řekl Business Insideru jeden z vydavatelů. Někteří z vydavatelů jsou stále optimističtí, pokud jde o budoucnost Apple News +, protože služba je stále ještě v plenkách a bude trvat nějakou dobu, než se přizpůsobí.

Apple sdělil vydavatelům, že pracuje na tom, aby aplikace Apple News + byla pro uživatele intuitivnější, aby se usnadnila navigace v aplikaci a správa časopisů. Podrobnosti o tom, jak funguje aplikace Apple News + a některé problémy, které uživatelé zažili, naleznete v našem průvodci

Zdroj: WAN-IFRA Executive News Service, 1. července 2019