Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | FIPP a VDZ pořádají Digital China Tour Šanghaj 20. - 23. října 2019

25. 6. 2019

FIPP a VDZ pořádají Digital China Tour Šanghaj 20. - 23. října 2019

Čína zaujímá vedoucí postavení v různých oblastech - politicky, ekonomicky i vojensky. Ale také v digitálním světě. Číňané konkurují na stejné úrovni svým americkým kolegům. V současné době Čína zahrnuje stejné množství joint venture jako Silicon Valley. Výsledek je patrný: jedna třetina z 262 nejprogresivnějších firem pochází z Číny. Facebook kopíruje čínský WeChat a ne naopak. Je nejvyšší čas, abychom se všichni podrobněji osobně podívali na digitální podniky Číny.

Za tímto účelem Německý svaz vydavatelů časopisů VDZ a Mezinárodní federace vydavatelů časopisů FIPP organizují "Digital China Tour", která proběhne od 20. do 23. října 2019. Cílem je hlavní město podnikání Šanghaj, sídlo několika magnátů a průkopnických podniků v digitálním průmyslu. Plánují se následující hlavní body programu: osobní setkání s odborníky z Alibaba a Tencent (WeChat) v jejich digitálních centrech a nahlédnutí do nejnovějších trendů v čínské mediální skupině Shanghai a The Paper, čínském protějšku New York Times. (změny vyhrazeny).

Registrace

Chcete-li se zaregistrovat na FIPP / VDZ Digital China Tour, pošlete e-mail Jennifer Panse na adresu: j.panse@vdz.de

Jaká témata budeme cesta zahrnovat?

Účastníci budou v terénu seznámeni s inovacemi iniciovanými úspěšnými digitálními společnostmi a systémovými řešeními vysoce kreativních startupů. Rozsah témat cesty sahá od nových obchodních modelů a jejich implementace v oblasti digitálních a mobilních publikací, až po vývoj v oblasti reklamy, tvorby obsahu, elektronického obchodování, sociálních sítí, big dat a cílení.

Cena zahrnuje: Organizaci všech firemních návštěv, společných obědů a večeří ve vybraných restauracích plus ubytování na 3 noci. FIPP, VDZ a organizační tým budou po celou dobu po ruce, což účastníkům umožní soustředit se přímo na setkání a celkový zážitek. PO ukončení cesty účastníci obdrží prezentace (pokud budou k dispozici) a kontaktní údaje navštívených osob.

Společnosti, které účastníci navštíví:

Alibaba

Jedna z největších společností na světě (ekvivalent Amazon v Číně). Provozuje řadu různých e-commerčních trhů, jako je Taobao a Tmall.

 

JadeValue / CashBUS

Jeden z největších čínských fintech společností s korporátním VC/ kcelerátorem JadeValue.

 

Ximalaya

Ximalaya je největší audiovizuální mediální platformou v Číně s více než 400 miliony registrovaných uživatelů. Je to nejznámější platforma pro čínské uživatele, aby si mohli poslechnout podcasty, audioknihy a další.

 

TikTok

TikTok je aplikace iOS a Android pro vytváření a sdílení krátkých videí. Je to jedna z předních krátkých video platforem v Asii, Spojených státech a dalších částech světa.

 

Tezign

Tezign.com je technologická společnost, která využívá velké datové a inteligentní srovnávací technologie v rámci více než 4 000 firemními zákazníků a desítek tisíc návrhářů a tvůrců.

 

Mobike

Mobike je služba pro sdílení jízdních kol v rámci krátkých městských jízd - kdykoliv, na jakékoliv legální parkovací místo - kombinující inovace a dnešní technologii IoT (internet věcí).

 

Pro koho je akce určena?

Cesta nabízí exkluzivní, uzavřenou příležitost až pro 20 vrcholových manažerů na mezinárodní úrovni.

 

Řečníci:

Lidé, na které se zaměříme v těchto organizacích, zahrnují podnikatele, zakladatele, vedoucí myslitele a vedoucí pracovníky, kteří se zajímají o digitální výzvy zítřka.

 

Ceny

Early bird - do 30. června 2019

4.990, - Euro (plus DPH) pro členy VDZ & FIPP

5.990, - Euro (plus DPH) pro nečleny

 

Standardní cena

5.990, - Euro (plus DPH) pro členy VDZ & FIPP

6.990, - Euro (plus DPH) pro nečleny

V ceně není zahrnut let do Šanghaje.


Účastníci si musí sami zajistit vízum do ČLR. Organizátoři poskytnou pro jeho získání potřebný dopis s pozváním. Kapacita turné je omezena, proto je třeba se zaregistrujte co nejdříve. Faktura bude zaslána zvlášť po registraci. V případě zrušení účasti nebudou náklady vráceny.
 

Proč Čína?

  • Význam Číny jako země pro globální inovace a digitalizaci v posledních letech rychle vzrostl. S jejími internetovými společnostmi, které mají téměř stejnou velikost jako americké protějšky, obrovským domácím trhem a velkými globálními ambice, je pro nás důležitější než kdy jindy pochopit technologie a inovace přicházející z Číny.
  • Síla 1,3 miliardy spotřebitelů
  • Země s největší světovou populací, rychle rostoucí střední třídou a zvyšující se kupní silou - právě díky tomu, že je „velká v Číně“, je každá tamější společnost jednou z největších na světě.
  • Megaměsta jako v žádné jiné zemi. Země s více než 100 městy s více než 1 milionem obyvatel, kde se očekává, že se do roku 2025 jejich počet zdvojnásobí, a megaměsty jako Peking a Šanghaj s více než 20 miliony obyvatel, Čína zažívá nové jedinečné výzvy, které přicházejí s hustě obydlenými oblastmi. To přispívá k inovacím v dosud neviděném měřítku.
  • Žádné staré technologické dědictví. Koncem 90. let a počátkem tohoto tisíciletí v Číně téměř nikdo neměl internet ani počítač. Když přišly smartphony, staly se prvním a jediným přístupem k internetu, který vytvořil zcela novou generaci spotřebitelů bez jakýchkoliv starých zvyků, což mělo za následek mnohem vyšší míru přijetí nových služeb, jako jsou mobilní platby, zasílání zpráv a elektronický obchod.

Zdroj: zpráva FIPP