Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Prázdné noviny vyhrály cenu Grand Prix v kategorii Print and Publishing na reklamním festivalu v Cannes

21. 6. 2019

Prázdné noviny vyhrály cenu Grand Prix v kategorii Print and Publishing na reklamním festivalu v Cannes

Kampaň reklamní agentury Impact BBDO Dubaj použila prázdné noviny k tomu, aby sdělila politické poselství k situaci v Libanonu. Prázdné vydání libanonských novin An-Nahar získalo ocenění Grand Prix v kategorii Print and Publishing na festivalu kreativity v Cannes.

V rámci kampaně vytvořené agenturou Impact BBDO v Dubaji vydaly noviny An-Nahar zcela prázdné vydání jako odpověď na politickou obstrukci, která zanechala zemi několik měsíců bez fungující vlády. Myšlenkou kampaně bylo ukázat, že když nepracují politici, proč by měl někdo jiný?

Po té, co bylo publikováno prázdné vydání, šéfredaktor novin vyzval občany, aby výtisk využili k napsání vlastních titulků a ty posílali jako zprávy politikům přes sociální média.

A v neposlední řadě se tato „The Blank Edition“ stala nejprodávanějším vydáním novin, získala globální ohlas ve 100 různých publikacích, včetně The New York Times, Washington Post a BBC a dosáhl příjmu 5 miliónů dolarů.

„Pro nás to byla perfektní ukázka, že tisková kreativita může udělat hodně pro samotná tisková média, pro tisk a žurnalistiku,“ vysvětlil prezident poroty pro kategorii Print and Publishing Olivier Altmann, spoluzakladatel, CEO a CCO společnosti Altmann & Pacreau, Francie. „Mysleli jsme si, že je opravdu odvážné udělit Grand Prix bílému papíru, který lidé mohli zaplnit vlastními komentáři. Je to téměř interaktivní nástroj pro skutečný život.“

Nápad obsahoval poselství, které oslovilo širší společnost. „V okamžiku, kdy politici na celém světě nedělají svou práci řádně a pro lidi, to byl skvělý příklad toho, jak mohou nápady změnit svět k lepšímu,“ dodal Altmann.

Altmann vysvětlil, že rozhodnutí poroty bylo velmi snadné. „Bylo to opravdu jednohlasné - dobré překvapení. Trvalo nám asi jen pět vteřin, než jsme udělili Grand Prix. “

zdroj: WAN-IFRA Executive News Service, 21. černa 2019